nelamurire


Autor: woodsman
2 posts / 0 new
Ultima adăugare
nelamurire

Se pare ca as avea o alergie la locuinte, si asta de ani de zile...Ma refer ca atunci cand iau contact cu anumite incaperi manifest niste simptome de genul stranut, imi curge nasul, asta mai ales in timpul noptii...mai mult nu pot respira bine, senzatie de usturime/ durere in piept...Lucrul asta se intampla cel mai des in locuintele vechi.Deja cand intru in astfel de locuinte imi dau seama daca post sa stau acolo sau nu dupa genul ala de miros vechi , de pivnita.La tara spre exemplu nu pot sa dorm in casa in nici o camera. Era o singura camera in care puteam dormi si nici acolo nu mai pot sa dorm de 10 ani de zile.In celelate camere si mai alergic sunt.Am facut un experiment: am decojit toti peretii dintr-o camera, am dat cu glet, cu vopsea lavabila, am facut curat deci totul luna...Nici o diferenta ... aceleasi simptome.Mai ramane sa scot patul si mobila...Patul miroase a mucegai si salteaua.Si sa presupun ca as aduce pat nou, mobila noua. As avea atunci aceleasi simptome.... ce sa mai cred? Banuiesc ca as putea avea alergie la praf de casa sau mucegai sau si una si altala un loc.Mentionec ca acele camere au fost aerisite constant.

In schimb daca dorm in bucataria de vara nu am nici un fel de probleme, cu toate ca e construita in acelasi an cu casa dar e din lemn.Aici ar putea fi o explicatie....De ce la constructiile din lemn nu am probleme? Lemnul nu dezvolta mucegai? Nu se poate forma praf de casa?

Astfel de probleme am de cand aveam 10 ani si apar numai atunci cand iau contact cu astfel de locuinte.Niciodata daca nu intru in incaperile astea nu o sa am probleme... E simplu de rezolvat evitarea e cea mai buna...Dar, eu sunt nevoit sa traiesc cu chirie (am serviciul in alt oras ... etc) si apoi intervin complicatii ma inteleg cu proprietarul ii dau banii iar apoi o sa am surpriza ca nu pot sa locuiesc acolo .. iar trebuie sa ma mut... si poate nici nu ma crede daca ii spun ca am probleme.

Deci repet cel mai sigur ar fi daca mi-as face niste teste sa vad mai precis la ce sunt alergic. Daca sunt alergic la praf de casa si mucegai, cum le-as putea elimina? sau sa-mi fac ceva vaccinuri ca sa devin imun? Ce m-ati sfatui? Mai ales ca in proiect sa incep o casa ( aici iar problema) trebuie sa stiu exact de la inceput din ce tip de materiale sa construiesc ....

Anonim (neverificat)
Re: nelamurire

Si eu am avut problema care zici tu, mai ales noaptea, ca tot simteam miros de mucegai langa pat. Pana la urma am schimbat salteaua, care nu stiu cat de veche era sincer, proprietarul (ca stateam cu chirie, in luna respectiva mi-a redus suma ceruta datorita achizitiei) n-a vrut sa recunoasca de cand n-o mai schimbase. Am luat una de pe expert-saltele.ro tratata antimucegai si antialergeni. Am fost si la doctorul de familie, care mi-a dat trimitere mai departe si in final am ajuns sa iau xizal ca printre altele m-au descoperit si cu alergie la praf.