analize glanda tiroida


Autor: luiza_24
4 posts / 0 new
Ultima adăugare
analize glanda tiroida

Buna, 

In urma cu cateva zile am primit rezultatele unor analize de laborator facute pentru glanda tiroida, si anume Free T4, TSH, si ATPO. M-au ingrijorat valorile mari ale analizelor, si anume Free T4 e 1.70, in conditiile in care valoarea ar fi trebuit sa se situeze intre 0.93 si 1.70, TSH are valoarea de 3.16,  iar ceea ce m-a ingrijorat e ATPO, care este 119, 10 , iar valoarea normala se situeaza intre 00.00- 34.00. Nu am primit tratament medicamentos , iar indicatiile medicului au fost acelea de a repeta analizele peste 3 luni, intrucat nu sunt concludente.Trebuie sa mentionez ca am 24 de ani si 10 luni. Ce credeti ca ar putea fi? Am motive sa ma ingrijorez?

Multumesc anticipat,
Luiza

Re: analize glanda tirodia

Multumesc pentru raspuns. Oricum, voi reface analizele si voi reveni daca apar modificari. 

 

O seara frumoasa, 

Luiza

Re: analize glanda tirodia

Free T4 si TSH sunt in limite normale. Concentratii crescute de Anti-TPO apar in diferite tipuri de tiroidite autoimune (tiroidita Hashimoto cronica). Sensibilitatea acestui test pentru diagnostic poate fi crescuta prin  determinarea simultana si a altor anticorpi tiroidieni (anti-tiroglobulina). Anti-TPO poate fi pozitiv si la 3% din indivizii care nu prezinta o afectiune evidenta (in special femei si mai frecvent cu inaintarea in varsta). Multa sanatate!

rezultat punctie tiroidiana

   Diagnostic trimitere:

Gusa polinodulara

Macronodul lob tiroidian stg.

   Materialul trimis pentru examinare:

Frotiu din aspirat cu ac fin 8 lame

   Examen citologic:

Una din lame cu citologie bogata:

-foliculi numerosi, grupuri celulare bogate, microbiopsii cu celularitate densa, nuclei de talie usor crescuta, partial necleolati;

-coloid redus.

   Concluzie:

Frotiu cu elemente atipice