Remedii naturale pentru febra la sugari si copii mici


Autor: MedicFares
1 post / 0 new
Remedii naturale pentru febra la sugari si copii mici

La sugari, începând de la vârsta de 3 luni, sunt foarte utile şi eficiente supozitoarele Fitofebril. Acestea conţin extract de trifoişte de baltă, ţintaură, rădăcină de genţiană, frunze de coacăz, extract de fructe de noni, extract de frunze de măslin, plante cu anţiune febrifugă, antiinflamatoare şi antimicrobiană.

Pentru copiii mici între 1-4 ani, se poate administra sirop Biosept cu miere si vitamina C, câte1-3 lingurițe pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.O alta varianta este Biosept din gama Mami şi Bebe, care are ca bază fructoza şi se poate administra la sugari de la vârsta de o lună. Acest sirop are în compoziţia sa lichen de piatră, frunze de măslin, turmeric, trifoişte de baltă, având efect antibacterian, antiviral, antifebril, antiinflamator, imunostimulent şi expectorant.

Atunci când copilul are ferbră, este foarte importantă hidratarea, care se poate face cu ceai, compot sau apă călduță. La copii între 3-14 ani, se administrează ceai Hapciu-scade febra, câte 1 sau 2 căni de ceai cald pe zi. Poate să fie îndulcit cu puțină miere. De asemenea, se pot realiza fricţiuni cu lotiunea Hapciu-scade febra, pe mâini, piept, spate, de 2-3 ori pe zi, dintre care ultima seara înainte de culcare.