aritmii


Autor: cula
3 posts / 0 new
Ultima adăugare
aritmii

Buna ziua,eu ma confrunt de aproximativ 5ani cu aritmii cardiace. Am 32 de ani,sint perfect sanatoasa,si toti medicii care m-au consultat m-au sfatuit sa nu i-au nici o medicamentatie. Aceste aritmi se manifesta in timpul de repaus,noaptea sau dupa o perioada de stress. Nu ma deranjeaza la efort.Problema e ca nici nu mi-au spus despre ce gen de aritmii este vorba,dar cred ca sint extrasistole,acum ventriculare,sau nu nu stiu,dar am citit ca daca ai mai mult de 3 pe minut poti avea si tahicardie ventriculara,cu toate ca pulsul este normal 80-85,foarte rar creste pina la 90 si ceva,tensiunea e mica de cind ma stiu 10 cu7,si as vrea sa stiu daca ma puteti sfatui cu ceva daca tot nu trebuie sa i-au medicamente?

Re: aritmii

In primul rand este important de stiut ce fel de extrasistole sunt (atriale , jonctionale, ventriculare - acest lucru se poate afla dupa efectuarea unui EKG = electrocardiograma) si cat de frecvente sunt , respectiv daca sunt grupate (lucru care se poate afla prin monitorizare Holter -  un mic aparat care inregistreaza activitatea electrica a inimii timp de 24 de ore). Cred ca vi s-a spus ca trebuie sa evitati consumul de alcool, cafea, ceai, ciocolata, cacao, tutun sau droguri si sa evitati stress-ul ( pe cat posibil !).  Multa sanatate!

Re: aritmii

da camy mi s-a spus si nu mai consum de mult timp,insa despre holter nu mi s-a recomandat,pentru aritmile in stare de repaus nu se da tratament si asta mi-au spus mai multi doctori,ca nu necesit medicamentatie.Stress-ul la mine este in floare,un singur doctor mi-a spus sa ma ocup mai mult de mine,sa fiu relaxata,sa ma plimb si asa voi scapa de ele.Dar nu mi-au spus genul aritmiilor,doar ca nu sint periculoase!O singura data la electrocardiograma am avut tahiaritmii dar din cauza emotiilor,din cauza felului in care s-a comportat medicul cu mine.Aritmiile le am dupa perioade stressante,daca fac efort dispar,nu stiu nici eu ce sa mai cred?