extrasistole ventriculare


Autor: violeta40
3 posts / 0 new
Ultima adăugare
extrasistole ventriculare

Buna seara. Sotul meu are probleme cu niste extrasistole ventriculare, a fost diagnosticat de un cardiolog si a luat un tratament cu concor si aspacardin, dupa care a renuntat la concor(nu se simtea bine de la el, facea bradicardie) si i s-a prescris distonocalm.  Dar sa descriu cum au aparut: dupa 3 zile de efort fizic, dat zapada la serviciu. Ne-am speriat, am mers la medic si a facut un EKG, i-a surprins acolo doua,  s-a simtit un pic mai bine, in acest timp a facut si o criza de spate, am mers la medic si in urma unei radiografii a fost  diagnosticat cu " usoara scolioza toracica dextroconexa". Acum as vrea sa va intreb in ce masura se pot asocia aceste  extrasistole cu efortul fizic si cu aceasta scolioza, pentru ca de cele mai multe ori durerile de spate insotesc aceste extrasistole. Alteori apar pe fondul unei relaxari. Aceste extrasistole apar diferit ca intensitate si ca numar de la o zi la alta, de ex sunt zile in care are 10 extrasistole si zile cand are 20 sau poate chiar 30. Mentionez ca serviciul presupune 75% munca fizica si 25% munca de birou. Multumesc.

Re: extrasistole ventriculare

Buna ziua.  Am 43 de ani si lucrez la birou, nici cu efortul fizic din timpul liber nu stau prea bine , dar nu sunt supraponderal. Am depistat acele "batai lipsa" si am decis sa fac un cotrol.

Tocmai am beneficiat (contra cost) de o monitorizare Holter 24 de ore. Au reiesit peste 6000 (sase mii) de extrasistole in 24 de ore, chair si grupate cate 2-3.

Cardiologul m-a indrumat la un control al tiroidei, si ceva aspirina cardio.

Ce parere aveti, Este oare suficient ? Multumesc.

Re: extrasistole ventriculare

Buna ziua!

In legatura cu sotul dumneavoastra, nu cred ca are vre-o legaruta scolioza cu extrasistolele. Pentru scolioza este nevoie de gimnastica medicala, iar aceea munca fizica de 75% trebuie facuta cu atentie sau deloc (In functie de cum spune medicul si in functie de munca). Cat despre extrasistole, daca sotul dumneavoastra nu are nici o problema cardiaca, extrasistolele nu prezinta nici un pericol. Pot aparea oricand, in orice grupare, dar nu sunt de speriat. Nu pot fi "controlate", iar pentru a vedea mai precis ce fel de extrasistole sunt, sa faca un EKG pe 24 de ore (Holter).

Sanatate!

@Andras:

Repet: Daca nu aveti probleme cu inima, extrasistolele nu prezinta nici un pericol pentru sanatatea dumneavoastra! Si da, sa faceti analize pentru tiroida (T3, T4 etc.). Aspirina cardio este foarte "usoara" din punct de vedere medicamentos, deci nu aveti de ce sa va ingrijorati. Cat medicul specialist v-a spus doar atat, inseamna ca este suficient!

Sanatate!

 

 

www.i-medic.ro