junghiuri in partea stanga , atacuri de panica


Autor: Moglin
2 posts / 0 new
Ultima adăugare
junghiuri in partea stanga , atacuri de panica

Va rog ajutati-ma cu un sfat , in vara 2008 dupa nopti nedormite stress , fumat , am avut un junghi f tare in piept si am ajuns la urgenta apoi la cardiologie , internat 5 zile.
EXTERNARE : ANGINA PECTORALA INSTABILA
proba de efort: proba se opreste datorita asteniei musculare, fara dureri precordiale , la 6 min dupa efort releva negativarea undei T V3 V6 aspect ce persista (diminuat) la 10 min.
ECO: VM, VAO, VP , VT NORMALE, pericard normal, Contractie normala a peretilor VS vel E vel a -0.85 , concluzii Disfunctie diastolica a VS de tip relaxare alterata. Medicatie , concor , preductal liphantyl , tritace. Asta a fost la spital . Dupa externare cu toate ca urmam medicatie dumnezeeste ajungeam zi de zi in urgenta. Dupa investigatii la majoritatea cardiologilor din oras diagnosticul de angina pectorala a cazut, la ultima medicatie data de un cardiolog a adaugat , omez , venter , sedatif pc , pentru ca el era ferm convins ca nu e la inima nimic , am facut test cu bariu si mi sa descoperit o gastrita , dupa acest tratament timp de 7 luni m-am simtit perfect , dupa acest timp au inceput iar crizele , am tot ajuns in urgente si am tot facut investigatii. Acum am un junghi in piept in partea stanga si atacuri de panica , frica , greturi , am peste 30 de EKG-uri in criza care spun cardiologii ca sunt bune , insa pe unele facute la o clinica spun ca unda T este plata sau negativa , mia fost oprit tratamentul de un medic cardilog , am facut HOLTER si sa evidentiat doar tahicardie , urmez tratament cu lokren si rivotril pentru atacuri de panica , am facut tot felul de investigatii , la coloana am 2 vertebre tasate la nivelul toracelui , doctorul reumatolog spune ca de acolo pleaca tot ,am facut analizele la glande si au iesit toate perfecte, la ecografie totul normal , doar ca foarte multe gaze. am un dosar plin de analize , am fost la psihiatru , acum merg la psiholog , nu stiu incotro sa mai apuc , acum 2 saptamani am avut internare de zi , am facut toate analizele ptr inima , au iesit bune. Ce investigatii trebuie sa fac sa pot afla ce am , cit de mult sa ma sperii de unda T plata ???? Multumesc anticipat.

Re: junghiuri in partea stanga , atacuri de panica

Explorarile necesare investigarii anginei pectorale sunt analizele de laborator, electrocardiografia, radiografia toracica, echocardiografia, coronarografia, testarea de efort.
Aplatizarea undei T este caracteristica tulburarilor de circulatie coronariana, modificarile fiind desemnate cu termenul de "ischemie". De asemenea unda T este mai mica in hipopotasemie. Tasarea vertebrelor toracale poate determina aparitia junghiului toracic.

Multa sanatate!