Tratament prescris


Autor: Doinaene
3 posts / 0 new
Ultima adăugare
Tratament prescris

Buna ziua! Am 44 de ani, sunt fumatoare, si de mult timp ma luptam cu o serie de simptome de sugerau probleme cardiace : apasari profunde in zona toracica, de scurta durata (1-2 secunde) plus o stare de rau, ca o ameteala, slabiciune a intregului corp, dublata de o usoara senzatie de voma. Am fost la medic cardiolog, mi-a efectuat EKG, care a iesit normal. Dupa ce i-am explicat ce simt si cum ma doare (e important, durerea, ca si starea de rau general, apare in repaus, de exemplu cand ma uit la televizor), mi-a prescris un tratament cu Betalok zok 1/zi, si mi-a pus un Holter pentru tensiune si unul pentru ritm cardiac. Bineinteles, in perioada de 24 de ore cat le-am avut, m-am simtit foarte bine, n-am avut nimic. Ca atare, si rezultatele au iesit foarte bine. Doamna doctor mi-a dat, totusi, urmatorul tratament : dimineata 1 Tritace, la ora 11,00, 1/2 Betalok Zok de 25, la pranz o aspirina cardio, iar seara, 1 Betalok Zok. A motivat ca trebuie sa-mi scada tensiunea de la 12-13 la 11, si m-a anuntat ca acest tratament trebuie sa il iau cam toata viata, fiind un tratament de intretinere. Este adevarat, durere puternica in piept nu am mai avut, insa stari de rau au mai fost (asa, ca o "sfarseala" ce se instaleaza brusc, insotita de o usoara stare de voma). Intrebarea mea este urmatoarea (si va rog mult, daca se poate, pentru un specialist): e normal acest tratament? sau ar trebui sa mai fac ceva investigatii, avand in vedere starile de rau, cat si faptul ca, din cand in cand, simt asa, ca o greutate care sta pe torace, sta acolo, fara sa-mi perturbe activitatea, dar e deranjanta. Apropos, probleme cu respioratia nu am avut niciodata si nu am. Multumesc mult pentru rabdare.

Re: Tratament prescris

Se considera normala tensiunea 120/80, insa limita normala trebuie sa tina seama si de varsta si conditiile clinice asociate ale pacientului ( nu trebuie ignorati factorii de risc cardio-vascular cum ar fi fumatul). Daca nu sunteti sigura ca trebuie sa urmati tratamentul prescris va recomand sa va adresati altui medic cardiolog. Multa sanatate!

Re: Tratament prescris

Dupa cum se vede si in acest caz doamna Doina se indoieste de tratamentul prescris de doctorul apelat.Parerea noastra este sa incercati o clinica privata din vest,recunoscuta pentru pregatirea profesionala a medicilor.La noi cel putin deocamdata Medicii chiar daca sunt bine pregatiti sunt trasi in jos de procedurile invechite si tehnica de pe vremea raposatului.Chiar daca acum aceasta problema cu care va confruntati este doar usor deranjanta ea se poate amplifica.Mobilizati-va si alegeti ce e mai bine pentru D-voastra.

NeoKlinik va sta la dispozitie. www.neoklinik.ro