Unghiile de la degetele mari se macina


Autor: podariuv
5 posts / 0 new
Ultima adăugare
Unghiile de la degetele mari se macina

Am o problema cu unghiile de la degetele mari de la maini. Acum un an a inceput sa se macine unghia la degetul mare de la mana stanga, a inceput dintr-un colt. Am fost la medic si am facut un tratament, o cura de 2 luni cu ITRACONAZOLUM tablete si cu o alifie antifungica. Tratamentul nu a avut nici un efect si unghia s-a macinat in continuare. Apoi am fost din nou la medic si am facut o analiza din particule din unghie si rezultatul a fost ca nu este vorba de ciuperci dar nu stie ce este. Am continuat cu ulei de ricin, care parca a mai incetinit macinarea dar ce a mai ramas din unghie e un ciot in mijloc, ridicat in sus - nu a mai crescut. Acum, dupa un an, a inceput sa apara acelasi fenomen la unghia degetului mare de la mana dreapta. Nici o alta unghie nu este afectata nici de la maini nici de la picioare. O fi ceva intern? Puteti sa ma ajutati? Pot sa trimit poze cu unghiile afectate? Multumesc.

Re: Unghiile de la degetele mari se macina

Cele mai frecvente cauze de aparitie a acestui tip de probleme sunt expunerea mainilor la agresiunea chimicalelor, a unor sapunuri foarte puternice sau la apa dura. Exfolierea poate fi cauzata si de anumite lacuri de unghii, produse speciale de ingrijire, solventi, proceduri de manichiura/pedichiura, expuneri profesionale la diverse chimicale (acizi, alcaline, ciment, saruri, solutii zaharoase). Traumatismele pot fi responsabile de acelasi efect. Multa sanatate!

Anonim (neverificat)
Re: Unghiile de la degetele mari se macina

Am aceasi problema la unghiile mari de la picioare ,am fost la medic si mi-a prescris medicamente Terbizil pe 3 luni, am urmat numai 2 luni si acum sunt 4 luni de atunci si vad ca a inceput sa creasca unghia normal de la radacina spre virf.

Re: Unghiile de la degetele mari se macina

Terbisil este indicata pentru tratamentul onicomicozelor;deci daca pacientul nu are onicomicoza sa nu raspunda la tratament cu Terbisil ( mai ales ca nu a raspuns la tratament cu Itriconazolum , tot un antimicotic). Multa sanatate!

Incearca su cu unguente pe

Incearca su cu unguente pe baza de clotrimazol ... Canstenul este una dintre creme.