durere la spate (rinichi)


Autor: alexandru
4 posts / 0 new
Ultima adăugare
durere la spate (rinichi)

salut sunt alexandru si nu stiam unde sa ma adresez...fara a vizita spitalul.

Acum vre-o saptamana m-am lovit la spate,pe moment nu simteam o durere mare,iar de atunci ma mai doare putin din cand in cand si m-am gandit ca nu e spatele de vina si e posibil de la rinichi. Nu am mai avut probleme la rinichi ,spate sau altele in zona aceea pana acum.

Durerile mai reapar cand ma misc mai brusc...sau pun mana si apas putin mai tare.

intrebarea mea este urmatoarea: Este posibil sa treaca durerea si sa nu fie ceva grav sau ar fi recomandat un tratament sau o vizita la doctor?

Va multumesc.

Re: durere la spate (rinichi)

In primul rand trebuie vazut daca este de la coloana verterbrala sau de la rinichi. In general colica renala (durerea de la rinichi) se insoteste de modificari urinare (usturimi la urinare, modificari de culoare a urinii, urinare frecventa, etc), dar pentru a fi sigur trebuie facut macar o ecografie abdominala si un examen de urina. In cazul durerilor de coloana durerea apare frecvent dupa ridicarea de greutati, expunere la frig sau umezeala, durerea se calmeaza la repaus si se acentueaza la miscari, etc. 

Cel mai bine este sa consultati un medic, deoarece in cazul unui calcul (piatra) la rinichi ( care este principala cauza a colicii renale) in timp poate apare afectarea functiei si structurii rinichilor. Multa sanatate!

Anonim (neverificat)
Re: durere la spate (rinichi)

N-ai nimic, esti bun de munca!!:))) Dar daca durerile continua, este bine sa mergi la nenea Doctoru'.

Re: durere la spate (rinichi)

Buna ziua,

In urma celor mentionate de tine totul pare a fi expresia unei dureri musculare...incearca sa eviti efortul pentru o perioada de timp (1-2 saptamani) si utilizeaza antiinflamatorii locale..in cazul in care durerea se accentueaza si este insotita si de tulburari urinare sau alte semne ce te-ar ingrijora, este indicat sa consulti medicul...pentru siguranta ta fa si o radiografie locala..Multa sanatate!