copil de 3,5 luni


Autor: mariageorge
3 posts / 0 new
Ultima adăugare
copil de 3,5 luni

am o intrebare cat se poate de serioasa si asi ruga cine este in cunostinta de cauza sa imi dea niste pareri,sfaturi ,am un baietel de trei ani si 5 luni care la varsta lui nu vorbeste destul de bine si cum vorbesc copii de varsta lui,tin sa spun ca este un copil bilingv deoarece la varsta de 1 an si 8 luni am venit cu copilul in italia si de la 2 ani si 9luni merge la gradinita in italia cu program prelungit de 8 ore pe zii,este la o gradinita privata unde este in atentia medicului logoped din gradinita,am fost cu el la medicul lui pediatru tot de aici din italia si mi sa spus sa stau fara griji sa ma astept deoarece ii este greu sa faca diferenta dintre cele doua limbi si inca este in perioada de asimilare,acasa cum ne-a spus logopedul facem exercitii de respiratie,suflam in balonase,pene ceea ce face si logopedul cu el,alceva nimic,el este un copil activ ,vioi,aude bine ,vede bine,se joaca,am facut si toate analizele posibile,am fost si la psiholog cu el,dar cu toate astea nu vad nici o inbunatatire in vocabularul lui,eu cat sunt cu el acasa ii citesc ,ne jucam ,desenam cantam facem tot ce se poate ,dar totusi spre exemplu cand imi cere ceva cam asa suna mami vreau un bun,am fost la ninita mami adica la gradinita,mami apinde pina,mami aprinde lumina,mami ma cheama IAUS si pe el il chiama flavius,si nu puna intrebari ca alti copii,daca il intreb ce a facut la gradinita imi raspunde ,daca nu il intreb nu zice nimic va rog mult dati-mi un sfat ca deja am intrat in panica.

Re: copil de 3,5 luni

La copil este normal sa apara tulburari de pronuntie ( de articulare), ca urmare a nedezvoltarii suficiente a aparatului fonoarticulator si a sistemelor cerebrale implicate in actul vorbirii. Sunetele nu sunt toate la fel de afectate. Cele mai frecvent afecate sunt cele care apar mai tarziu in vorbirea copiilor: vibranta r, africantele c,g,t si siflantele s, z, sueratoarele s, j, consoanele b, d, t, m, n, dintre vocale a, e, u. Indiferent de limba materna care se vorbeste in preajma copiilor mici, primele sunete sunt cele pe care le aude in jur ( copil invata sa vorbeasca prin imitatie). Cred ca este un copil normal si ar trebui doar sa aveti rabdare ( chiar si noua ca adulti ne trebuie mai mult de 3 ani ca sa vorbim doua limbi la perfectie, dar unui copil ?!). Multa sanatate! 

Anonim (neverificat)
Re: copil de 3,5 luni

asi dori sa vorbesc mai mult cu tine CAMI vad ca esti in cunostinta de cauza si poate imi dai mai multe sfaturi si mai astept si alte pareri ,cu toate ca mergem la logoped simt ca timpul trece si nu vad un progras prea mare poate am intrat eu prea mult in panica sau doar mi se pare,astept in continuare parerile voastre si voi tine cont de fiecare cuvant,va multumesc mult