chist lob tiroidian stang


2 posts / 0 new
Ultima adăugare
chist lob tiroidian stang

Am 40 de ani si prin luna decembrie am obsevat o umflatura in partea stanga a gatului. Dupa mai multe investigatii printre care si punctie in urma careia a rezultat un lichid "apa de stanca" am fost trimisa pt investigatii avand suspiciune de chist hidatic. In urma analizelor nu s-a depistat a fi chist hidatic, totusi nu s-a ridicat in totalitate aceasta suspiciune pe motiv ca este localizare rara si poate sa nu se depisteze la analize.

Mi sa recomnadat un CT cerebral cu urmatorul rezultat:
Formatiune chistica rotund -ovulara, bine delimitata, cu diametre axiale maxime de 5/3.4 cm, dezvolatat la nivelul polului inferior al lobului stang tiroidian, cu perete subtire, regulat si continut cu densitati fluide.
Formatiunea descrisa se extinde caudal parasagital stanga pana la nivelul trunchiului venos branhio- cefalic, anterior vine in raport direct cu tegumentul, medial are usor efect de masa asupra traheei iar lateral exercita efect de masa si usor efect compresiv asupra ACI stangi si venei jugulare interne.

Concluzii: Chist lob tiroidian stang

 

 Precizez ca Free T4 este 15 pmol/L (12-22) TSH este 1.46 Ui/ML (0.27-4.2) iar FT3 este 3.9 Pmol/L(3.9-6.7). In paranteze sunt valorile normale. Trebuie sa merg la chirurg sau la endocrinolog in cazul acesta sau si la unul si la altul?

 

Poate cineva sa ma lamureasca despre ce este vorba si sa ma sfatuiasca ce pot face in astfel de conditii? Exista tratament sau trebuie sa merg la chirurgie?

Va multumesc mult

Alina

Re: chist lob tiroidian stang

Buna ziua,

 

Din cate inteleg, dvs. ati descoperit intamplator aceasta formatiune chistica, care nu va produce nicio simptomatologie, iar analizele biochimice sunt in limite normale. In aceasta situatie, eu va recomand sa va adresati unui medic endocrinolog pentru urmarirea evolutiei acestei formatiuni si pentru a decide abordarea terapeutica optima.

 

Multa sanatate!

Alina D.