Urgent - bunicului meu...


Autor: scorpio04
1 post / 0 new
Urgent - bunicului meu...
Buna ziua,

...daca mai poate fi buna. URGENT: bunicului meu i s-a facut rau ieri seara si resimtea dureri abdominale/ stomacale. Ieri de dimineata a mancat o ciorba de dovlecei, tot rau i-a fost si din pacate n-a luat decat un paracetamol, fiind la tara si neavand cine stie ce medicamente si nici farmacie in apropiere, doctorul de familie fiind la 10 km de casa. Apoi a vomitat. Este in varsta de 84 de ani si nu mai vorbeste, s-a pus pe-o parte, ghemuit. Mai misca mainile si picioarele cand am ajuns noi la el si am incercat sa-l luam sa-l ducem la Spitalul Judetean Arges. Se tinea destul de puternic de masina si de gatul meu cand am incercat sa-l punem intins pe bancheta si a insistat sa stea in fund, prin gesturile si eforturile pe care le facea. La intrarea in Pitesti am reusit sa facem transferul in Salvare si a fost stabilizat si trasportat mai departe catre Sp. Judetean, sectia Urgente. In prima faza i s-au facut toate demersurile de rutina, o radiografie pulmonara si o prima idee indusa de medic era aceea de accident vascular. Dupa tomograful facut aseara, s-a exclus aceasta idee si credeam ca va fi doar ceva legat de stomac, care va trece curand, cu bine. Aseara l-au bagat la terapie intensiva, conectat la aparate, deconectat, reconectat s.a.m.d.. Din ce-mi spun parintii, doctorul le-ar fi zis ca sanse nu prea mai sunt si ca are ceva probleme la inima ce i-ar fi afectat stomacul, asistenta pe de alta parte spune ca-l vede revenindu-si usor usor...Faptul ca nu cred ca inima i-ar putea dauna stomacului asa de tare si ca se tinea destul de bine, miscand toate cele 4 membre si facand eforturi sa stea in fund, ba chiar voia sa mearga pe propiile-i picioare, ma fac sa cred ca mai degraba l-au slabit, decat l-au ajutat. I s-a administrat si un sedativ la urgente si i-au legat mainile de gratiile targii, deoarece era agitat. Avand atata viata-n el...se poate ca de ieri dimineata, pana aseara...chiar sa nu mai fie nicio sansa, asa cum afirma medicul?

Va rog sa-mi spuneti impresia dumneavoastra, o parere...si cam cum ati proceda daca ati fi in aceeasi circumstanta. Ce este de facut?

Multumesc anticipat si va doresc multa sanatate! Suntem constienti ca la un moment dat tot o sa trecem prin cumplitele momente ale despartirii, dar ceva-mi spune ca nu ar trebui sa fie acum...

Doamne-ajuta!!