hipertrofie prostata cu reziduu vezical moderat si boala hepatica


Autor: Lena
3 posts / 0 new
Ultima adăugare
hipertrofie prostata cu reziduu vezical moderat si boala hepatica

in ce masura tratamentul actual pentru hipertrofie prostata cu reziduu vezical  75 afec teaza ficatul ? ( hepatita cr. virala c cu transaminaze dublate si bilirubina usor crescuta, fibroscan 2-3, )

referire la proscar , duodart etc volum prostaic 29 cm 3, ecostructura omogena cu discreta dezvoltare endovezicala psa 2.1  raport psa psa liber bun  peste o.10 , respectiv o.45.  care are efecte colaterale reduse mai ales asupra ficatului... sau mai bine sereoa ?  varsta 70 ani . Multumesc

Re: hipertrofie prostata cu reziduu vezical moderat si ...

Ambele medicamente (duodart si proscar) au acelasi profil de siguranta, nu exista studii care sa diferentieze cele doua medicamente dpdv al reactiilor adverse. Multa sanatate!

Re: hipertrofie prostata cu reziduu vezical moderat si ...

Buna ziua, in hipertrofia benigna de prostata se poate administra ca tratament adjuvat, sau singular in stadiile incipiente, capsulele Prostata.Se administreaza de la 1 capsula dimineata si 2 seara, cu 30 minute inainte de masa, pana la 2 capsule de 3 ori pe zi, cand simptomatologia este mai severa.Se poate asocia ceaiul Prostata, 3 cani de ceai pe zi, inte mese, timp de 3 luni, alternat de ceaiul V pentru prostata si vezica, 3 cani de ceai pe zi.

In afectiunile prostatei se recomanda evitarea consumului de carne rosie, lactate, grasimi animale, condimentele iuti, otetul, , muraturi, sarea in exces, alimente cu un continut ridicat de zahar si alcoolul.

Se recomanda o dieta bazata pe alimente bogate in fibre, proteine vegetale, in special fructe, legume, cantitati mici de soia, graimi nesaturate (uleiuri vegetale presate la rece de masline, de susan), peste, ceai verde.Potrivit mai multor studii, consumul de alimente bogate in fibre are o legatura cu un nivel scazut de testosteron si de PSA (antigen specific prostatic) - indicatori buni pentru sanatatea prostatei.Este esentiala hidratarea cu apa plata sau ceai - 2 litri pe zi.