lombosciatica


Autor: andnela
10 posts / 0 new
Ultima adăugare
lombosciatica

sotul meu este diagnosticat cu lombosciatica,ca tratament a luat pana acum:

ketonal fiola, celebrex 200mg, indometacin supozitoare,acum de la medic are tador, voltaren inj.,si inca ceva injectabil dar durerea nu-i cedeaza

Re: DISCOPATIE LOMBARA, HERNIE DE DISC

Teoretic inainte de interventia chirurgicala ar trebui incercat tratament recuperator ( proceduri) asociat cu tratament medicamentos ( antiinflamatoare nesteroidiene, miorelaxant, neutrofice, infiltratii,etc). Daca acest tratament nu are rezultate ( in 6 saptamani) sau apar complicatii ( pareze, paralizii, tulburari sfincteriene,etc) se recomanda interventia chirurgicala. Multa sanatate!

Re: lombosciatica

In primul rand ar trebui sa consultati un medic de Balneologie - pentru consult de specialitate, prescriere de proceduri, tratament  medicamentos (eventual infiltratie paravert), iar in al doilea rand evitarea frigului, bailor fierbinti, eforturile fizice prelungite ( se recomanda repaus la pat ). Doar medicamente antiinflalamatorii nesteroidiene (care afecteaza mucoasa gastrica) nu sunt suficiente. De asemenea gimnastica medicala care o va invata in spital sau cabinet este f. importanta. Multa sanatate!

Anonim (neverificat)
boala degenerativa

Tatal meu are  80 de ani,pana acum 2 saptamani se misca mai greu cu un baston ,dar acum nu se mai poate mobiliza de loc,decat cu sprijinul cuiva,Nu are siguranta in picioare,care ii tremura la mers(nu e Parkinson,stiu cum este aceasta boala),este o instabilitate in timpul mersului.Si vorbirea este mai greoaie,nu mai poate manca intotdeauna singur,ii sunt slabe miinile.Daca il ajut mananca foarte bine.Este si mereu constipat si foarte deprimat.Am adus medicul de familie care a spus ca este o boala degenerativa si i-a recomandat cerebrolizin si oxybral.Ce credeti ca s-ar mai putea face pentru el.Va multumesc.

Re: lombosciatica

Din descrierea dumneavoastra seamna mai curand cu boala Parkinson - are principalele simptome: tremorul, instabilitate la mers, dificultati la mers, vorbirea dificila, probabil si miscari incetinite si limitate - ar trebui sa consultati un medic neurolog. Tratamentul prescris de medicul de familie nu poate decat sa il ajute ( Cerebrolysin este un hidrolizat de proteine din creierul porcin; Oxybral este vasodilatator cerebral deci creste fluxul de sange la nivelul creierului). Ca si concluzie cel mai bine ar fi sa consultati un medic neurolog. Multa sanatate!

DISCOPATIE LOMBARA, HERNIE DE DISC

Buna ziua. Am 43 ani si in urma unor dureri de spate am facut un RMN din care au reiesit urmatoarele concluzii:ASPECTUL RMN PLEDEAZA PT MODERATE MODIFICARI DENEGERATIVE ETAJATE CU  DISCOPATIE          LOMBARA ETAJATA ASOCIATALA LA NIVEL L4-L5( protuzie discala circumferentiala cu amprenta durala si compresie radiculara foraminala bilaterala mai importanta in stinga)si L5-S1(protuzie discala focala preforaminala si foraminala stinga fara amprenta durala cu compresie radiculara foraminala stinga). Va  rog sa imi spuneti daca e nevoie de operatie - sau ce e de facut. VA MULTUMESC.

Re: lombosciatica

am 40  de ani si in urma cu un an am fost operata pentru a 3oara de hernie de disc.pentru ca ma simteam rau aveam dureri pe piciorul drept, furnicaturi iar in zona operatiei aveam dureri ,arsuri,usturimi am facut un nou irm cu urmatoarele concluzii-hemilaminectomie stangal5-s1,modificari de semnal difuz neomogen-hipersemnalt1,t2-la nivelul platourilor adiacente l4-l5,cu reducerea inaltimii intradiscale la acest nivel,protuzie discala l5-s1 circumferentiala,compresivape sacul tecal,minime protuzii discale l2-l3,l3-l4 cu aspect circumferential,retrolistezis l5.va rog sa-mi spuneti ce inseamna,vreau sa va spun ca am facut recuperare medicala,am mers in statiune,masaj si tratament cu antiimflamatoare.de o luna mi-a aparut o durere destul de puternica in calcaiul drept,am facut o radiografie care arata ca totul este normal.astept sfaturi si daca se poate o explicatie a irm-ului,de asemenea un neurochirurg bun.va multumesc.

Re: lombosciatica

Va recomand sa va adresati unui medic de recuperare ( o durere la nivelul calcaiului drept poate fi asociata cu prezenta unui pinten osos). Multa sanatate!

Anonim (neverificat)
Re: lombosciatica

Buna ziua,

 

Mai pot juca fotbal daca am lombosciatica? Imi castig banuti jucand fotbal si doresc sa stiu ce se poate intampla daca doctorul m-a diagnosticat cu lomb acut.Astept un raspuns.

 

Cu respect,

Lombosciatica este si ea de

Lombosciatica este si ea de mai multe feluri. Daca e mai avansata atunci nu se prea mai poate sa se faca efort pe o perioada prea mare de timp. Se recomanda sa se aiba grija la efort sau daca se ridica anumite greutati.