PRESIUNE INTRACRANIANA IDIOPATICA la copil de 16 ani


Autor: CristianH
1 post / 0 new
PRESIUNE INTRACRANIANA IDIOPATICA la copil de 16 ani

      Am o fata de 16 ani care a fost diagnosticata cu epilepsie la varsta de 5 ani (in octombrie 2005), in urma unei crize de tip Grand mall. De la acea data si pana in iunie 2014 a facut tratament cu Orfiril si Actovegin (a mai facut doua crize in august 2008, la interval de 11 zile, deoarece crescuse in greutate si nu am mers la medicul curant, din februarie pana in august, pentru a-i actualiza cantitatea de Orfiril).

      Pe data de 30 iulie 2014 a fost scoasa de pe lista bolnavilor de epilepsie fiind declarata vindecata.

      Aproximativ dupa 2 saptamani a inceput sa se planga ca, uneori, la distanta vede dublu. La cateva zile s-a plans ca vede dublu din ce in ce mai des, iar pe data de 26.08.2014 irisul de la ochiul stang s-a deplasat spre partea de sus a nasului. Am fost la medicul care a tratat-o de epilepsie si ne-a trimis sa facem o serie de analize la sange ( care au iesit normale), control oftalmologic și RMN (care a fost citit de mai multi medici si s-a stabilit ca este normal). Deja pe data de 28.07.2014 avea dureri de cap si stari de voma, iar doamna doctor a hotarat sa o trimita la Bucuresti.

        In urma controlului oftalmologic si a celui neurologic de la Bucuresti, s-a stabilit ca are edem papilar si s-a stabilit diagnosticul de PRESIUNE INTRACRANIANA IDIOPATICA. A fost tratata cu Dexametazona f 8mg/2ml, 2 f/zi, timp de 5 zile, Manitol sol 20%, 50ml x4/zi, timp de 3 zile, dupa care i s-a administrat Acetazolamidă cp 250mg, 2 cp/zi, timp de 6 zile, apoi 3 cp/zi timp de 5 zile.  A fost externata dupa doua saptamani, apoi periodic, la aproximativ 40 zile, mergeam la Bucuresti pentru controlul oftalmologic și neurologic. Evolutia a fost buna si a luat Acetazolamida pana in 20.06.2015 (cantitatea fiind scazuta progresiv pana la acea data), copilul revenindu-si complet.

        La 5 saptamani, mai precis pe data de 26.07.2015, s-a plans din nou ca la distanta incepe sa vada dublu, iar in urma controlului oftalmologic s-a stabilit acelasi diagnostic. Am plecat din nou la Bucuresti, unde a fost internata timp de 4 zile, i s-a facut , control neurologic apoi s-au facut analizele la sange, RMN, analiza la vitamina D și cu mici deficiente la calciu si vitamina D, toate celelalte au iesit normale. I s-a administra din nou Acetazolamidă cp 250mg, 2 cp/zi, timp de 7 zile, dar presiune se accentua, copilul acuzand din nou vedere dubla si ochiul stang nu se mai alinia cu cel drept.

        Intorcandu-ne acasa am fost din nou la medicul care a tratat-o de epilepsie si aceasta a hotarat sa i se faca din nou perfuzie cu aceleasi medicamente ca in anul precedent, dupa care am facut o serie de analize imunologice care cu exceptia:

  • Anticorpi antinucleari (imunofluorescenta), ANA:  rezultat 1/100, referinta mai mica decat 1/100
  • Virusul rubeolei – Anticorpi IgG:  rezultat 119.9, referinta mai mica decat 10
  • Citomegalovirus – Anticorpi IgG:  rezultat 19.42, referinta mai mica decat 0.5
  • Virus herpes simplex tip 1 (HSV1) – Anticorpi IgM:  rezultat 9.488, referinta mai mica decat 9

au iesit negative.

                In urma perfuziilor care i s-au facut timp de 5 zile, vederea ei s-a imbunatatit si edemul papilar s-a mai diminuat, continuand tratamentul cu Acetazolamidă cp 250mg, 2 cp/zi.

                Problema care ne macina este ca nimeni nu stie cauza acestei presiuni intracraniene, iar tratamentul pe care il urmeaza trateaza efectul si nu cauza.

                Va rog din suflet sa ma ajutati, in caz ca v-ati mai confruntat cu un astfel de diagnostic, la depistarea cauzei sau sa-mi dati un sfat incotro sa ma indreapt pentru a-mi trata copilul.

                MULTUMESC!!