Colposcopie post ERAD


Autor: Ioana33
1 post / 0 new
Colposcopie post ERAD

Buna ziua. In 2005 la un test PAP mi-a rezultat PAP 2-cu atipii hpv  , confirmat de test -hpv pozitiv high risk .Medicul gineco de atunci nu a intervenit desi la colposcopie se vedea ca aveam o zona modificata pe col, mi-a spus ca nu tb tratament .Din lipsa de informare am acceptat diagnosticul.

In nov 2010 , la un an dupa ce am nascut prin cezariana un baietel sanatos , am facut colposcopie urmata de ERAD  cu biopsie la o clinica particulara .La biopsie rez a fost:cervicita cronica ulcerativa, edem si hiperplazie vasculara,displazie simpla(CIN1) realizata prin acantoza,hiperplazie de strat bazal,discreta hiperkeratoza,marcat infiltrat limfocitar nodular si difuz. Dupa ERAD am urmat tratament 3 luni cu Cervicid -1 cutie/luna.

Acum la controlul de 1 an rezultatul colposcopiei a fost: col uterin epitelizat post Erad.AA:jsc vizibila. mic ectropion de aspect polipoid cu arii de remaniere sechelara spre periferie,prezentand discreta acidofilie in suprafata .TL :ZTN iod slab pozitiv contur flou.  

Pentru cunoscatori cateva intrebari -ce parere aveti ? sunt ok ? merg spre bine ?

Va multumesc pt timpul acordat .