Dupa ce criteriu trebuie ales medicul pentru interventia laparoscopica?


Autor: andrea.roman
2 posts / 0 new
Ultima adăugare
Dupa ce criteriu trebuie ales medicul pentru interventia laparoscopica?

Buna seara. In toamna anului 2010 am fost diagnosticata cu Chlamidia. Am urmat tratamentul si eu si sotul dar la repetarea testului, a iesit pozitiv. Pe langa Chlamidia am primit tratament si pentru Eschericia coli,Ureaplasma urealyticum si stafilococ ( nu mai retin care). De Chlamidia am scapat intr-un final dar la repetarea analizelor in decursul unui an am fost tratata de mai multe ori de Ureaplasma urealyticum, de care sunt infectata si acum si de care nu mai scap. Dupa fiecare tratament antibiotic a aparut si Candida ( albicans si glabrata). M-au terminat psihic aceste bpli, in special pentru ca imi doresc un copil foarte mult si incercarile mele au esuat. Acum inca am dureri in abdomenul inferior, in perioada menstruala nu rezist fara analgezice din cauza durerii. La contactul sexual uneori durerile sunt atat de puternice incat nu pot sa ma misc. Mucusul cervical lipseste iar de lubrifierea naturala nici nu mai poate fii vorba. Analizele hormonale au iesit bine, lafel si spermatograma sotului. Am consultat mai multi medici dar parerile au fost impartite. Trebuie sa mentionez ca locuiesc in Viena. Un doctor profesor mi-a spus ca nu am nevoie de Laparoscopie si ca e mai bine sa astept. Ultimul medic la care am fost m-a asigurat ca cel mai bine pt mine ar fii sa fac Laparoscopia si Pelviscopia. Sunt programata luna viitoare pt aceste interventii. 

Dar am unele nelamuriri.

 -Dupa ce criteriu ar trebui ales doctorul care sa faca aceste interventii? Cand am intrebat de posibilele complicatii am primit un raspuns care nu m-a multumit. Mi s-a spus sa nu imi fac nici o grija pt ca nu exista complicatii. Ceea ce este contradictoriu cu ceea ce eu am citit legat de subiect. (mentionez ca medicul este o cunostiinta a sotului meu)

-La interventia Laparoscopiei se pot vedea urmele unui avort relativ recent ( un an si jumatate )?

-Poate fii vorba in cazul meu de endometrioza asa cum banuiec?

A mai trecut cineva prin asemea situatie?

  Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns.

Anonim (neverificat)
Re: Dupa ce criteriu trebuie ales medicul pentru ...

Poate ca nu ai emdometrioza, ci doar BIP. Si eu am avut dureri foarte mari si am urmat foarte multe tratamente si pana la urma mi-a trecut. In cativa ani:( Nu puteam accepta gandul ca am endometrioza si am inceput sa ma zbat singura. Am citit foarte mult si am cheltuit foarte multi bani pe analize. Pot spune ca acum stiu unde-mi pot face analizele linistita si unde nu mai trebuie sa ma duc sub nici o forma. Mi-au gresit pana si Papanicolau!!! Diagnosticul meu a fost BIP pana la urma. Am urmat un tratatament de 3 saptamani cu antibiotic (este f. importanta antibiograma) si mai multe tipuri de ovule. A durat 6 luni acest tratament. De aceea si eu cred ca ar fi bine sa-l asculti pe d-nul profesor. Multa sanatate iti doresc!