Schimbare contraceptive


Autor: diana738
1 post / 0 new
Schimbare contraceptive

Buna seara. Am schimbat la recomandarea medicului contraceptivul Artizia cu Logest. As vrea sa stiu daca este corect sa incep primul blister de Logest in ziua urmatoare celor 7 zile de pauza dupa terminarea ultimei folii de Artizia.

 

Va multumesc.

 

Indicatiile din prospect sunt:

Puteti începe sa luati Logest în ziua urmatoare celei în care ati luat ultimul comprimat sau drajeu al contraceptivului oral utilizat în prezent (ceea ce înseamna ca nu trebuie sa lasati perioada de pauza).

 

Daca blisterul contraceptivului oral utilizat în prezent continea si comprimate sau drajeuri fara substanta activa, puteti începe sa luati Logest în ziua urmatoarei celei în care ati luat ultimul comprimat sau drajeu cu substanta activa (daca nu sunteti sigura ca stiti care este acesta adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului). 

 

Puteti începe, de asemenea, mai târziu, dar niciodata mai târziu de ziua urmatoare perioadei de pauza corespunzatoare administrarii contraceptivului oral utilizat în prezent (sau dupa ultima administrare a comprimatului sau drajeului fara substanta activa al contraceptivului oral utilizat în prezent). Daca respectati aceste instructiuni, nu este necesar sa utilizati metode contraceptive suplimentare.