Varsta gestationala a fatului


Autor: bristena
4 posts / 0 new
Ultima adăugare
Varsta gestationala a fatului

Buna ziua,

Sunt insarcinata in 14 saptamani si 1 zi- varsta fatului- conform ecografiilor facute pana acum ( in numar de 5). Data nasterii care mi-a fost data este 1 iunie 2010 si data posibila a conceptiei 8 sept. 2009. Din pacate nu imi amintesc deloc data ultimei menstruatii si as vrea sa stiu in ce masura varsta cronologica poate sa difere de cea pe care fatul o are acum cf ecografiilor.

Ma intereseaza in mai mare masura cat poate varia data de conceptie- care este marja de eroare- sau cat de concreta este evaluarea ecografica a varstei fatului.

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns,

Multumesc,

Bristena D

Re: Varsta gestationala a fatului

Nu, pot exista diferente in plus sau in minus de pana la 2 saptamani. Multa sanatate!

Re: Varsta gestationala a fatului

Acuratetea ecografiei fetale in stabilirea varstei gestationala este maxima dupa saptamana 20 de sarcina (masurarea diametrului biparietal). In general diferenta dintre varsta clinica si cea gestationala este +/- 1-2 saptamani, dar diferenta poate fi mai mare la mamele diabetice, in caz de intarziere de crestere fetala, fat de volum  redus, etc. Multa sanatate!

Anonim (neverificat)
Varsta gestationala a fatului

Buna ziua!

Sunt insarcinata in 23 de saptamani si 2 zile (conform UM), insa la ultima masuratoare ecografica din 16 iunie 2010, mi s-a spus ca varsta fatului este de 21 de saptamani si 6 zile. O astfel de diferenta (11-12 zile) a aparut si la prima ecografie din luna februarie, insa ulterior masuratorile au fost fara diferente. Copilul are 425 de grame, primeste nutrienti prin placenta, placenta are 3 cm, copilul are activitate cardiaca (156 BPM). Credeti ca ar trebui sa ma ingrijoreze aceasta diferenta aparuta la ecografie? Multumesc!