Problema de vedere la ochiul stan


Autor: ove87
3 posts / 0 new
Ultima adăugare
Problema de vedere la ochiul stan

Buna ziua, am 24 de ani si am o problema de vedere la ochiul stang, vad totul neclar, nu pot citit  doar daca este scris mare si de aproape. Am facut multe controale dar niciun medic nu mi-a zis precis ce am. Am o pereche de ochelari care nu-mi corecteaza vederea  si de asta nici nu-i port. In schimb vad foarte bine cu ochiul drept.

Unul din medici mi-a zis ca, constructia ochiul nu are niciun defect si ca toate problema poate fi de la nervul optic. Este posibil? Se poate corecta vederea in cazul acesta?  

 

Re: Problema de vedere la ochiul stan

Da, este posibil. Daca vederea periferica (laterala) nu mai este buna - acest defect se dezvolta lent, chiar pe o perioada de mai multi ani, iar pacientul constientizeaza intimplator acest lucru (cel mai usor este de depistat la soferi, care nu mai vad in oglinzile laterale). Pierderea vederii periferice poate semnifica afectarea nervului optic. Tratamentul consta in administrarea de corticosteroizi. Multa sanatate!

Re: Problema de vedere la ochiul stan

Buna ziua,

Daca vi s-a spus ca nervul optic este afectat, trebuie sa faceti investigatii suplimentare pentru a gasi cauza acestei probleme (trebuie aflat mecanismul prin care este afectat nervul - edem/inflamatie/compresie/atrofie/s.a. si ce anume produce afectarea aceasta).

Va recomand sa mergeti la Sp. de Urgente Oftalmologice din Bucuresti (Piata Lahovari, nr 1). Considerati ca v-ar fi utile datele de contact ale unui medic care lucreaza acolo? Daca da, scrieti-mi pe adresa [email protected]

Va doresc multa sanatate,

Alina D.