Solutie de curatat in ochi


Autor: acty
4 posts / 0 new
Ultima adăugare
Solutie de curatat in ochi

Buna ziua

Ma numesc Ardelean Titus si as dori sa va adresez o intrebare. Am avut cateva obiecte din metal de lustruit. Am folosit o substanta de lustruit (numita Sano Multi Metal ce are ingredientele: acid fosforic <5%, acid citric <5%, surfactanti anionici <5%, surfactanti neionici <5%, agent de curatire 15-30%, parfum, alti aditivi, apa). La un moment dat m-am stropit in ochi foarte putin ca ceasta subtansta (cu un strop sau doua). Am simtit o usoara usturime la ochi timp de vreo 2 secunde apoi am clipit de cateva ori si usturimea a disparut. A fost o usturime mult mai slaba decat cea pe care o am cand imi intra sampon in ochi. Daca usturimea ce am avut-o cand m-am stropit in ochi cu acea substanta a fost mai slaba decat cea cauzata de sampon, inseamna ca acea substanta a fost mai putin daunatoare pentru ochi decat este samponul? Pot exista substante care sa cauzeze usturime slaba la ochi dar sa fie destul de periculoase pt ochi? Trebuie sa ma duc la un consult oftalmologic?

Multumesc.

Re: Tratament pentru toxoplasma gondii

Ar trebui sa va adresati unui medic specialist in boli parazitare si tropicale. Persoanele imunocompetente care au doar limfadenopatie ( marirea ganglionilor limfatici), nu necesita terapie specifica, cu exceptia celor care prezinta simptome persistente si severe. Pacientii cu toxoplasmoza oculara trebuie sa fie tratati timp de o luna cu pirimetamina plus fie sulfadiazina. Multa sanatate!

Re: Solutie de curatat in ochi

Ar trebui sa consultati un medic oftalmolog cat mai curand. Daca a intrat in ochi o solutie puternica, irigati timp de 15 minute zona ochilor cu apa curata, mentinand pleoapele deschise. Multa sanatate!

Anonim (neverificat)
Tratament pentru toxoplasma gondii

Buna seara!

Ma numesc Fageanu Florentina, sunt din Calarasi si am fost diagnosticata cu toxoplasma gondii.

Am fost la medicul oftalmolog si mi-a dat un set de analize pe care le-am facut pentru a depista daca am virusul.M-a trimis cu rezultatul analizelor la Bucuresti , la Colentina unde am dat peste un medic care era tare plictisit pe viata asta, nu avea chef de nimic. Raspuns din partea doctorului : ca am virusul toxoplasma gondii dar terbuie sa ateptam sa se cronicizeze si dupa aceea imi da tratament pana atunci sa iau tintura de propolis si muguri de coacaz negru 2 luni in 2 cure pe an.Trebuie sa stau sa orbesc ca sa imi dea tratamen, imi venea sa ii pun biroul in cap azi.

Daca ma poate ajuta cine cu un medic bun care sa isi dea interesul pentru a rezolva aceasta problema asi foarte recunoscatoare. Va multumesc !