CA 15-3


Autor: Mihaella
4 posts / 0 new
Ultima adăugare
CA 15-3

Buna ziua. Va deranjez si eu cu o intrebare referitoare la marker-ul CA 15-3. Bunica a fost operata in urma cu un an de cancer la san. In aprilie 2010 a facut aceasta analiza si valoarea a fost de 11.01 u/ml. Cand a repetat-o acum in luna octombrie valoarea este 22.09 u/ml. Mentionez ca pe buletinul de analize medicale valoarea maxima admisa este de 38 u/ml. Intrebarea mea este urmatoarea: Faptul ca valoarea markerului creste (in cazul de fata dublandu-se) inseamna ca boala evolueaza? Este un semnal de alarma?

Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna!

 

Re: CA 15-3

Interpretarea valorilor analizelor de laborator trebuie facuta de catre medicul dumneavoastra in colaborare cu rezultatele explorarilor paraclinice si examenul clinic. Valorile normale ale CA 15-3 nu ofera garantia protectiei organismului impotriva cancerului mamar. Multa sanatate!

Re: CA 15-3

Am fost la medic cu rezultatele si raspunsul a fost: "e in regula, se incadreaza in valorile normale". Dumneavoastra spuneti ca valorile normale nu ofera garantie. In acest caz, nu prea inteleg utilitatea acestui marker. Se pare ca nimic pe lumea asta nu ofera garantie, indiferent de domeniu.

Va multumesc pentru timpul pe care vi l-ati alocat sa raspundeti intrebarii mele.

O seara frumoasa!

 

Re: CA 15-3

Valorile in sine nu inseamna nimic si chiar nu inseamna nimic.

Dar o crestere constanta observata in timp, poate 5-10 teste, poate arata ceva ce ar pute a fi rau. De la doua citiri nu se poate spune nimic.

Notiunea de "operat de cancer la sin" este deja un dezastru. cancerul nu se taie. Tumora este singurul lucru bun la cancer. Daca nu se formeaza, moare!

Oare cind va invata lumea ca un cancer este diferit de tumora? Stiu, stiu ca asa zic si medicii. Cancerul e mult mai complex si indeparatea tumoorii te duce de obicei din stage 1 sau 2 in stage 4.