cancer tiroida


Autor: Ramon
2 posts / 0 new
Ultima adăugare
cancer tiroida

Pacienta a fost diagnosticata cu 1 - carcinom tiroidian incomplet operat in 2008, 2 - ADENOPATIE JUGULO-CAROTIDIANA BILATERALA.

S-a intervenit operator in 2009 practicandu-se: TOTALIZARE-HEMITIROIDECTOMIE STG. CU LIMFADENECTOMIE JUGULO-CAROTIDIANA BILATERALA.

S-a continuat cu tratament de substitutie tiroidiana cu euthyrox 100ug-1 tb/zi.

Examinarea postoperatorie, respectiv dupa o luna de la interventie a evidentiat urmatorul diagnostic histopatologic:1- PARENCHIM TIROIDIAN ANIZOFOLICULAR CU EPITELII PREDOMINANT CUBICE SI PLATE, 2- PATRU LIMFOGANGLIONI CU HISTIOCITOZA SINUSALA.

Nu s-a intervenit cu iod.

In martie 2010, la controlul efectuat din 6 in 6 luni, medicul curant de la medicina nucleara a hotarat intreruperea tratamentului cu euthyrox pentru recoltarea unor marcari, in urma carora am fost astfel diagnosticata:

1-ADENOCARCINOM TIROIDIAN TRATAT CU 131 I !!!(ce inseamna??)

2-HIPOTIROIDISM POSTPROCEDURAL

3- TETANIE CRONICA

4 - DISLIPIDEMIE

Anamneza:

-motivul prezentarii: reevaluare clinica, serologica si imagistica

-factori de risc: recidiva locoregionala/ metastaze la distanta

Ex. clinic:

General: AV = 76/MIN.: TA = 120/60 mmHg

Local: reg. cervicala anterioara: status posttiroidectomie

Examene de laborator:

TSH: >50 uUl/ml, Tg  8,7 ng/ml  AbTg    7  Ul/ml

Examene paraclinice:

Ecografia regiunii cervicale anterioare: status posttiroidectomic, loja tiroidiana dreapta-rest tiroidian 14,2/9/6,6 mm hipoecogen, nodularizat, semnal Doppler moderat crescut. Laterocervical stg-in 1/3 medie si inf. -4 adenopatii ovalare cu aspect nespecific cu diametru sub 1 cm.

 

Va rog frumos sa-mi spuneti despre ce este vorba, in termeni pe intelesul meu,  in ce stadiu ma aflu, ce este de facut cu recidiva in conditiile in care mi s-a spus ca nu pot face acum tratamentul cu iod radioactiv, atata timp cat exista acea tumora care a recidivat

 

Anonim (neverificat)
Re: cancer tiroida

Ramon incearca vitamina b17!!! Te ajută!!!              www.b17ro.info