Dureri abdominale si constipatie, simptoame pentru cancerul de colon?


Autor: Antonia
1 post / 0 new
Dureri abdominale si constipatie, simptoame pentru cancerul de colon?

Buna seara. Va rog din tot sufletul sa ma ajutati cu un sfat. Din ce in ce mai multe persoane sufera de pe urma cancerului care se dovedeste a fi boala mileniului, in opinia mea. Ma aflu in aceeasi postura.

In septembrie anul trecut tatal meu a fost diagnosticat cu cancer la pancreas. A suferit o interventie chirurgicala lunga si complicata, in urma careia i-au fost extirpate pancreasul, o parte din ficat si o insemnata parte din stomac. De atunci incolo a urmat un tratament chinuitor insa cu totii am fost bucurosi ca exista un remediu si ca markerii tumorali erau in scadere.

Asta pana in urma cu aproximativ doua luni cand markerii au crescut brusc de la 150 la 1100. A fost un soc ce a dat startul la o lunga serie de investigatii. S-a descoperit aparita nenorocitei de boli la nivelul oaselor, mai exact in 5 puncte: 2 la bazin, 2 la coaste si 1 la femurul drept. El acuza dureri in zona femurului de luni bune insa noi am pus totul pe seama reumatismului desi, la inceputul tratamentului cu citostatice urmase si o cura de Zometa, tocmai pentru acest lucru. Urma sa inceapa radioterapia cand, vinerea trecuta, dupa zile bune in  care a avut dureri in zona abdominala (noi am presupus ca erau cauzate de faptul ca era constipat), l-am convins sa mergem la Urgenta. L-au tinut internat cateva zile in care s-a simtit foarte bine datorita tratamentului intravenos. Inaintea externarii a mai fost supus la o serie de controale care au aratat ca in zona abdominala lucrurile stagneaza si nu exista niciun alt pericol. Domnul doctor a spus ca acele dureri ar fi cauzate de celulele canceroase ce se afla la nivelul bazinului. Acela ar fi centrul din care s-ar disipa durerea.

A inceput radioterapia iar doctorii i-au spus ca vor fi normale anumite dureri la stomac, motiv pentru care i-au prescris niste calmante al caror efect advers, conform spuselor dumnealor, ar putea fi constipatia. Astazi s-a simtit iar rau toata ziua, l-a durut si il doare in continuare burta, noi credem ca tot din cauza faptului ca este constipat de cateva zile. A incercat cu ceaiuri, pastile, supozitoare, geluri, nimic nu functioneaza. Nu ne permitem nici sa il internam din nou pentru ca asta ar insemna sa intrerupa radioterapia, lucru deloc de recomandat.

Nelamurirea pe care eu o am se refera la sursa durerii de la burta, motivul acesteia. Asa cum am spus anterior, dupa logica noastra aceasta survine din cauza faptului ca este constipat. Dar daca e asa, de ce se constipa? Si de ce nu a iesit nimic in urma RMN-ului? Singura analiza pe care nu a facut-o este cea la colon (colonoscopia) insa din cate am inteles, daca ar fi fost ceva in acea zona ar fi iesit totusi anumite urme la RMN. Mentionez ca la cateva zile dupa ce markerii tumorali au iesit 1100, au fost 1600 iar apoi, la o saptamana-doua au crescut la 3000. Sa fie asta doar din cauza cancerului osos?

 

Va rog mult sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Am 20 de ani si nicio posibilitatea sa imi ajut parintii. Ii vad pe amandoi cum se chinuie si nu vad cum as putea sa fiu utila. Ei sunt ratiunea existentei mele si nu as rezista fara unul dintre ei. Va multumesc mult, imi pun toate sperantele in dumneavoastra.