Sindrom neurologic paraneoplazic


Autor: Korneliu10
4 posts / 0 new
Ultima adăugare
Sindrom neurologic paraneoplazic

Am rugamintea de a-mi raspunde urmatoarei intrebari:

In cazul unei paciente suferinda de cancer ovarian, aflata in tratament chimioterapeutic, la care au aparut ca si complicatii: constipatie cronica; trombocitoza; mainile foarte umflate, astfel incat este dificil a se recolta chiar analizele, nu mai discutam de tratamentul propriu-zis...

Avand in vedere acest caz, care este riscul de producere a unui accident vascular cerebral (AVC ischemic) ca sindrom neurologic paraneoplazic ?

Multumesc

Anonim (neverificat)
Re: Sindrom neurologic paraneoplazic

Reformulez cumva intrebarea adresata :  Avand in vedere datele clinice ale cazului in speta,  descrise in primul mesaj si luand in considerare ca celula canceroasa contribuie la hipercoagularea sangelui, nu exista (cum apreciati) riscul de producere a unui accident vascular cerebral ? Acesta Nefiind in mod obligatoriu o manifestare (concretizare) a sindromului neurologic paraneoplazic.

Va multumesc frumos.

Re: Sindrom neurologic paraneoplazic

Sindroamele neurologice paraneoplazice  sunt rare si apar la <1% din pacientii cu cancer. In cazul cancerului de ovar procentul pacientilor cu manifestari neurologice este de 0,1. Multa sanatate!

Re: Sindrom neurologic paraneoplazic

Am pus aceasta intrebare, doamna doctor, avand in vedere datele clinice ale pacientei si faptul ca celula canceroasa hipercoaguleaza sangele, putand astfel provoca un AVC. Asadar nu neaparat ca AVC-ul in sine sa fie  Sindrom Neurologic Paraneoplazic.  

Multumesc pentru raspuns doamna.