Umflaturi sub piele, lipoame?


Autor: ady585
2 posts / 0 new
Ultima adăugare
Umflaturi sub piele, lipoame?

Am si eu o problema cu niste umflaturi pe sub piele. Acu ceva timp, nu mai tin minte cat, mai mult de un an oricum, m-am trezit cu doua umflaturi pe abdomen, sub piele. Nu stiu de cand le am, atunci le-am observat doar. Mi s-a spus ca sunt lipoame, lucru confirmat de medicul de familie. Foarte posibil avand in vedere ca si tatal meu are cateva pe mana si sunt mostenite.
Unul din ele este mai mic as zice 0.3 sau 0.4cm, iar celalalt este mai mare probabil in jur de 0, 7 0, 8cm. Ambele au forma sferica. Nu asta ar fi problema, insa ma dor uneori. Nu as putea sa zic cu exactitate cand sau ce am facut de ma deranjeaza, dar asa este. Daca ar fi sa descriu durerea as zice ca ma inteapa usor.
Dar sa trecem si peste asta, s-au inmultit si sunt foarte multe, si tot apar unele noi care ma dor mai ales cand apar si apoi asa, sporadic. De exemplu ma durea la subrat cateodata cand miscam mana, ca sa imi dau seama ca este un gugulor din acesta acolo. Dupa 2 3 zile durerea a disparut, dar el nu. Aproape oriunde ma pipai gasesc cate o umflatura mica sub piele. De fapt nu una, ci foarte multe si apropiate. De exemplu pe biceps sunt la fel, multe si mici, 0.2-0.3cm.
Alt lucru de precizat ar fi faptul ca sunt destul de tari si nu toate au forma sferica. Uneori ma deranjeaza (cele mai mari) si unele ma dor cand le apas. Unele sunt mai intinse, altele nu, nu stiu ce sa zic. Ultimul lucru de precizat ar fi ca nu sunt vizibile, se simt doar la palpare.

Intrebarea mea este, ce ar trebui sa fac? La ce medic sa ma duc? la dermato? Sau la oncologie caci din ce am citit sunt tumori benigne?
Un lucru important care am uitat sa il precizez este ca am aproape 20 ani, 1, 80 inaltime si 86kg, o varsta la care nu cred ca ar trebui sa am probleme cu lipoamele.
Nu ar fi o problema sa fie 1 sau 2 dar nu imi da pace faptul ca sunt aproape pe fiecare cm din corp.

Re: Umflaturi sub piele, lipoame?

Va recomand sa va adresati medicului dermatolog. Multa sanatate!