cind pot folosi normal genunchiul dupa o artroscopie


Autor: gorimacovei
7 posts / 0 new
Ultima adăugare
cind pot folosi normal genunchiul dupa o artroscopie

Cazut la schi in 23.03. Stat o luna in ghips cu fractura cap peroneu; inceput sa merg. simtit tot rau; facut RMN, suspect diverse leziuni; facut o artroscopie si unele interventii pe acolo. Se intimpla in 23.06. Ieri mi-a scos atele si mi-a spus ca e umflat. Daca pina marti nu-si revine trebuie sa fac o punctie, am lichid. Eu am calcat fara cirje de a doau zi, la sfatul fizioterapeutului din spital. Nu stiu daca am facut bine. Nu pot indoi genunchiul decit la urcat scari nu si la coborit. Sa trag de el sau sa-l menajez? 
Multam!

Re: cind pot folosi normal genunchiul dupa o artroscopie

Asta cu exercitiile nu mi-e clar: cu cit trag de el mai mult cu atit doare mai rau. Acum citeva zile, in timpul unei astfel de miscari, m-a intepat urit lateral interior si de atunci este mai umflat, doare contiunuu, mai ales noaptea si daca il folosesc. Cedeaza la calmante si gheata... Si acolo, lateral, a aparut, parca, o excrescenta, o umflatura a unui os sau cartilagiu... Nu stiu...

Oricum va multumesc pentru amabilitatea de-a-mi fi raspuns.

Stima!

Re: cind pot folosi normal genunchiul dupa o artroscopie

Ar fi bine sa consultati un medic ortoped pentru a exclude prezenta unor complicatii - cand ligamentul colateral medial (intern) este lezat, pacientul simte un pocnet , iar durerea si tumefierea sunt obisnuite. Programul de gimnastica medicala trebuie coordonat de un kinetoterapeut. Multa sanatate!

Re: cind pot folosi normal genunchiul dupa o artroscopie

Se recomanda ca dupa efectuarea artroscopiei articulatia sa fie pusa in repaus pentru cateva zile, ulterior se pot face exercitii pentru mentinerea mobilitatii genunchiului. Multa sanatate!

Anonim (neverificat)
Re: pentru o artroscopie

Medicul otoped de la policlinica Titan, mi-a recomandar in urma unui R.M.N la genunchi o artroscopie, insa genunchiul este umflat

atat lateral cat si deasupra rotulei, unde este si o contractie ca o piatra de tare...

De 2 zile pun pungi cu gheata alternand cu frunze de varza, dar genunchiul nu se desumfla neam!

Intrebare- se poate face aceasta operatie pe un genunchi umflat ca o minge de fotbal?

va multumesc

 

Re: pentru o artroscopie

Ar trebui sa incetati " tratamentul cu frunze de varza" deoarece umezeala este un factor care agraveaza manifestarile articulare. Nu ati spus nimic despre diagnosticul stabilit ( este vorba de o boala infectioasa, afectare post-traumatica,etc?!). Artroscopia este o investigatie invaziva care permite vizualizarea foarte buna a spatiului articular cu ajutorulul artroscopului (ajuta la stabilirea diagnosticului), dar este si o interventie chirurgicala mini-invaziva care permite tratarea problemelor articulare (prezenta tumefactiei la nivelul genunchiului nu contraindica efectuarea artroscopiei). Multa sanatate! 

Anonim (neverificat)
La cat timp dupa artoscopie se scot firele?

Acum aproximativ 10 zile am facut o artroscopie la genunchiul stang.

Medicul respectiv, mi-a spus ca dupa 3 saptamani sa ma duc pentru a-mi face o injectie cu un lichid in genunchi care este foarte scump, undeva in jur la 700 ron injectia.

As vrea sa stiu despre ce lichid este vorba si cand trebuie sa scot firele, avand in vedere ca deja au trecut 10 zile de la operatie.

In orasul meu nu exista medic de specialitate, pot merge la medicul de familie pentru a-mi scoate firele si a-mi schimba pansamentul?