Copil de 6 luni - doarme doar pe o parte


Autor: viorelrusu
2 posts / 0 new
Ultima adăugare
Copil de 6 luni - doarme doar pe o parte

Buna ziua,

Sunt tatal unei fetite de 6 luni careia ii place sa stea doar pe partea stanga (mai exact pe umarul stang) si doarme asa o buna bucata din noapte. Cand o intorc pe partea dreapta nu ii place deloc si se arcuieste refuzand postura. Imi este teama ca in timp sa nu se deformeze coloana vertebrala, cel putin in zona umerilor. Problema e ca in special atunci cand adoarme ii place sa se dea intr-o parte (in partea stanga) si sa doarma asa. Noaptea care a trecut am pus-o langa marginea patutului in asa fel incat sa nu poata sa se intoarca pe o parte (ridica piciorusele sus si se balanseaza in stanga venind pe partea stanga si dormind asa) si mi-a cam miorlait jumatate de noapte ca nu putea sa se intoarca.

Poate sa ii influenteze negativ dezvoltarea coloanei daca ii dau voie sa doarma pe partea stanga? De la ce varsta se pot face analize pentru a vedea daca se dezvolta normal coloana vertebrala?
Multumesc.

Re: Copil de 6 luni - doarme doar pe o parte

Culcati copilul pe partea opusa, impiedicati-l sa se incline spre partea stanga cu niste pernite tari, atrageti-l cu lumina si jucarii, asezati-i patul la perete, incat pentru a va vedea, sa fie nevoit sa priveasca spre partea opusa. Daca e incapatanat, culcati-l pe burta. Dupa 6 luni, bebe va dormi linistit pe spate. O data ajuns la varsta la care poate sa se intoarca singur de pe o parte pe alta luati in considerare folosirea unor scutece/paturi care il pot imobiliza si evita astfel miscarea in timpul somnului. Multa sanatate!