tasare coloana vertebrala


Autor: Damned
3 posts / 0 new
Ultima adăugare
tasare coloana vertebrala

Buna ziua! Toamna trecuta am suferit o tasare de coloana vertebrala ( in zona de jos a coloanei) si inca ma mai doare desi am urmat un tratament cateva zile - mai exact mi s-au administrat calmante din cauza durerii. As dori mult sa stiu ce pot sa fac si ce nu. Eu pana toamna trecuta am fost o persoana foarte activa, tasarea de coloana am facut-o in timpul unei iesiri cu bicicleta si mi-e greu sa trec dintr-o data la sedentaritate. Multumesc!

Re: tasare coloana vertebrala

Ar fi bine sa utilizati un lombostat ( corset sau brau) pe care sa il utilizati atunci cat faceti efort ( NU trebuie purtat in perioadele de repaus).

Trebuie sa evitati traumatismele.

Nu se recomanda sa faceti sarituri, pod, abdomene cu trunchiul liber in balans, abdomene cu o perna sub fese, abdomene cu greutati mari, flotari cu greutati asezate pe zona lombara , flotari intr-o singura mana, extensii de pe orizontala fara maini (ridicarea trunchiului din stand pe burta pe podea), ridicari de haltere , etc

Evitati eforturile fizice si ortostatismul ( statul in picioare) prelungite , purtarea de greutati, frigul, umezeala.

Ar fi bine sa va adresati unui cabinet de recuperare , medicina fizica si balneologie pentru invatarea gimnasticii medicale corecte pentru afectiunea dvs.

Multa sanatate! 

Anonim (neverificat)
Re: tasare coloana vertebrala

Buna ziua,

Recomandare noastra este sa folositi un lombostat avizat de ministerul sanatatii, sa nu va orientati spre un lombostat (corset, brau) achizitionat din targ sau din reclamele tv. Este foarte important sa folositi lombostatul potrivit pentru dumneavoastra. Un lombostat se alege in functie de diagnostic, de nivelul de sustinere (contentie, rigiditate) pe care il ofera , de nivelul zilnic de activitate pe care il aveti, de localizarea exacata a afectiunii (difera inaltimea acestora). Va recomandam sa mergeti la un centru specializat in vanzarea de astfel de dispozitive medicale.

Multa sanatate!