Hemangiom


3 posts / 0 new
Ultima adăugare
Hemangiom

 

Am o fetita Andra-Maria, are un an implinit pe 6 mai. Imediat dupa nastere i-a aparut hemangiomul din poza pe frunte, mai intai o pata mica si apoi s-a marit si s-a umflat. Acum s-a aplatizat si mi se pare ca s-a rupt in 3 puncte mici. Cand e nervoasa sau plange se inroseste foarte tare. Am fost la chirurgie infantila in Suceava si medicul mi-a zis sa nu ne facem probleme ca nu este de operat si ca va trece in timp.

Problema este ca acum 2 zile cand s-a trezit din somn dupa amiaza i-a aparut o pata cafenie deasupra hemangiomului si venele de la tampla erau umflate. Dupa aprox 30 min i-a disparut pata cafenie si acum e putin umflat.

Fetita nu s-a lovit deloc la cap, dar am citit ca acest hemangiom ar putea pocni, iar spaima mea este sa nu cumva sa pocneasca in piele si sa ajunga sangele la creier. In jurul hemagiomului se vede ca o vanataie, banuiesc ca este o punga cu sange. Am sunat medicul si mi-a spus sa pun un pansament cu rivanol 2-3 zile si apoi sa vad ce se intampla.

Va rog sa-mi dati un sfat cum sa procedez,daca se sparge ce fac? Ce se intampla cu sangele? Credeti ca ar fi indicata o interventie chirurgicala? In ce consta aceasta interventie si ce riscuri ar fi?

Va rog frumos sa-mi dati un sfat.

Multumesc,
Gabriela Macovei

 

Re: Hemangiom

Majoritatea hemangeoamelor sufera o crestere initiala rapida, in special la sugarii intre 9-10 luni; ulterior acestea involueaza. Faza de involutie se intinde de 1 an pana la 5-7 ani. Hemangioamele pot ulcera sau sangera. Va recomand sa respectati indicatiile medicului, eventual sa incercati tratament cu steroizi ( desi au numeroase efecte secundare). Multa sanatate!

Re: Hemangiom

Buna ziua,

Intr-adevar, o buna parte din hemangioamele cutanate ale sugarului involueaza pe durata copilariei. Totusi nu trebuie uitat ca unele hemangioame cutanate se pot insoti de existenta unor hemangioame organice sau chiar de malformatii congenitale. Acestea pot fi decelate usor, prin investigatii imagistice (CT, RMN). Pentru linistea dumneavoastra (va simt destul de ingrijorata) si siguranta fetitei v-as recomanda sa mergeti intr-un spital de pediatrie pentru o reevaluare de specialitate (care va include astfel de investigatii) si pentru aprecierea conduitei terapeutice corespunzatoare.

Daca doriti datele de contact ale unui medic dintr-un spital universitar din Bucuresti, va rog sa-mi scrieti pe adresa: alina.dragan@i-medic.ro (eu am alta specialitate, dar va pot oferi datele de contact ale unui coleg pediatru).

 

Va doresc multa sanatate,

Alina D.