dureri in zona plamanilor


Autor: iubitzica
8 posts / 0 new
Ultima adăugare
dureri in zona plamanilor

buna ziua in luna aprilie am facut inceput de aprindere de plamani (asa mi-a zis medicul de familie), am luat antibiotice insa au persistat niste dureri de spate.Luna aceasta m-am hotarat sa merg din nou la medicul de familie pentru aceste dureri mentionez ca nu aveam tusa sau alte simptome de raceala.Durerea e in zona plamanilor si uneori desi trag aer in piep simt ca nu e suficient.M-a ascultat la plamani find sigura ce este de la coloana , dar mi-a dat sa fac si radiografie la coloana si plaman.Azi am fost dupa rezultat si mi-a scris pe bilet aproximativ : ,, interstitie pulmonara bilaterala accentuata". Medicul de familie nu m-a prea lamurit intrebandu-ma daca m-am racit de curand iar raspunsul meu e nu, tratamentul oferit este paracetamol plus, eurospal si co-trimell timp de 7 zile.Poate fi urmele raceli din aprilie?trebuie sa imi fac mai multe griji ?ce anume inseamna diagnosticul pus de cei de la radiografie?

Re: dureri in zona plamanilor

Imaginea radiologica este cred sugestiva pentru o pneumonie interstitiala ( apare accentuarea desenului hilar cu infiltratie perilobulara). Tratamentul pneumoniei interstitiale se face de regula simptomatic, cu antitermice, medicamente care reduc tusea si bronhodilatatoare, dar, din prudenta, se pot administra si antibiotice ( adica exact tratamentul pe care l-ati primit). Pneumonia interstitiala nu are neaparat legatura cu " raceala din aprilie" (pneumonia interstitiala este o infectie a interstitiului pulmonar, perioada de incubatie a pneumoniei interstitiale este de 1-3 saptamani). Multa sanatate!

Anonim (neverificat)
Re: dureri in zona plamanilor

buna ziua!sotul meu are un junghi la spate care il tine cu tot cu plamani nu stiu ce sai fac ce anume sa ii dau pentru a putea sa respire si sa stea normal in pat.va rog ce imi recomandati?astept un raspuns va rog.

Re: dureri in zona plamanilor

Va recomand sa va adresati medicului de familie. Durerea toracica (junghi) se intalneste la bolile de plamani (pneumonie, pleurezie, pleurita, etc), cand se insoteste si de febra, in bolile de inima (angina pectorala, infarctul miocardic), dupa traumatismele toracelui,in nevralgii intercostale, etc. Multa sanatate!

Anonim (neverificat)
Re: dureri in zona plamanilor

Buna seara, am si eu o intrebre mai bine zis o problema si vreau sa clarific acest lucru .De 2-3 zile am durere in spate paralel cu umarul aproape de coloana si nu stiu exact daca sunt plamanii acolo si cand respir simnt ca nu i-au aerul suficient ce ziceti ? Nu tusesc nu nimic am probleme cu amigdalele si acum vreo luna am fost racita puternic .Ce credeti  e vb de plamani ? Este grav?

Anonim (neverificat)
Re: dureri in zona plamanilor

Buna Ziua.As avea si eu o intrebare.De 2 zile am febra,frisoane,transpiratii,dureri de cap si dureri in zona plamnilor,de fapt nu as numi-o durere..ci simt ca ma tine ceva,o greutate a plamanilor .Ce credeti ca ar putea fi?Va multumesc anticipat!!!

Anonim (neverificat)
Re: dureri in zona plamanilor

   Buna ziiua    in urma cu 3 saptamani am contactact o raceala frumoasa care  s-a cocretizat doar  cu o tuse seaca chinuitoare in special nopatea , la un interval de  2 saptamani de la debutul tusei au aparut si dureri  in partea stanga a corpului  dureri care se faeau simtite cand tuseam ( mai tot timpul )  si in momentul cand ma asezam sau ma ridicam de pe pat din pozitia culcat . Am urmat un tratament cu tusin forte  eurespal si acum ACC.

loredana (neverificat)
Buna seara.sotul meu are

Buna seara.sotul meu are mereu dureri de spate si de piept cumva e vreo problema cu plamani ce ar trebui sa facem.