Discopatie Lombara


Autor: Ionescu65
2 posts / 0 new
Ultima adăugare
Discopatie Lombara

Buna ziua,am nevoie de cateva recomandari si apelez la aceasta varianta suplimentara.Acum 2 ani am ramas fara servici din cauza durerilor de spate.Dupa 1 an si jumatate de investigatii,tratament,etc.sa stabilit diagnosticul:Discopatie Lombara faza3,stadiul 1.Am facut proceduri de Kinetoterapie,masaj,infiltratii cu Dexamed si( tratament cu Sulfasarazin o perioada de aprox 4 luni).
Initial investigatiile pentru dureri au inceput cu R.M.N., apoi C.T. abdomen superior,examen I.R.M.pentru articulatii sacro-iliace.In aceasta faza de tratament a aparut o surpriza.Sa intrerupt tratamentul medicamentos in urma analizelor de sange de unde reiese:leucocitoza 17000 unitati.Am un set de analize de specialitate si de la Institutul Cantacuzino.La institutul Fundeni am luat legatura cu medici specialisti. Leucocitoza nu se vindeca,au recomandat internare,punctie si doar atat.Din luna a 8-a nu pot avea nici un fel de tratament pentru durerile de spate.Sunt in impas,ma deplasez max.o jumatate de ora dupa care trebuie sa ma asez,iar durerea este permanenta.
Intrebari:
1.Pot incepe demersuri pentru pensionare,neavand de 2 ani nici o sursa de venit?Am familie, 2 copii si o vechime in campul muncii de 23 ani.
2.Cum sa procedez?
3.Ce trebuie sa fac mai departe?

In caz de nevoie,pot detalia.

Multumesc.

Re: Discopatie Lombara

Presupun ca ati vrut sa spuneti Sulfasalazin ceea ce inseamna ca medicii au suspectat o boala reumatologica ( teoretic sulfasalazina se recomanda in poliartrita reumatoida, dar durerea care intereseaza coloana, faptul ca s-a cerut radiografie de sacro-iliace sugereaza o spondilartropatie sero-negativa). Daca au suspectat o spondilartropatie sero-negativa trebuia sa recomande un HLA B 27 . Cred ca ar trebui sa consultati un medic reumatolog pentru ca sigur cei de  la comisia de pensionare vor dori un diagnostic clar. Pentru bolile reumatologice exista terapia imunologica , dar mai intai trebuie stabilit un diagnostic. Daca nu este ceva reumatologic si este vorba de o hernie de disc (ar trebui sa se vada pe CT) ar trebui sa consultati un medic neurochirurg. Multa sanatate!