Posibila hernie de disc


Autor: mary.girl
5 posts / 0 new
Ultima adăugare
Posibila hernie de disc

Am facut de curand un Rmn lombar si as vrea interpretarea acestuia. Rezultatele sunt acestea: Secvente efectuate: sagital T2, STIR, axial T2. Angiom corp vertebral L2, Rectitudinea coloanei lombare, Hiposemnal T2 la nivelul discurilor intervertebrale L2-L5(deshidratare), Hipertrofia articulatiilor interapofizare, Hernie extraforaminala dreapta L3, ce comprima extraforaminal radacina L3 dreapta, Debord discal lateral stang L4, ce realizeaza impresiunea pe sacul dural si ingusteaza foramenul radicular L4 stang, Debord disc lateral drept L5, ce atinge extrafotaminal radacina L5 dreapta, fara compresiune radiculara evidenta. Concluzii: coloana lombara cu modificari degenerative, compresiunea extraforaminala a radacinii L3 dreapta prin hernie extraforaminala dreapta L3, Conflict radicular L4 stang prin debord discal lateral stang L4 si hipertrofia articulatiei interapofizare adiacente. Inainte de a face rmn-ul din cauza durerilor am facut niste terapie sperand ca asa voi scapa de durere dar din pacate n-am scapat. Am facut diadinamice, laser si masaj. Multumesc anticipat si astept recomandari de la dumneavoastra

Re: Posibila hernie de disc

Cel mai corect este sa va adresati unui medic specialist ( Recuperare, medicina fizica si balneologie) ; acesta va poate recomanda tratamentul medicamentos corespunzator ( antiinflamator, analgezic, miorelaxant) , tratamentul recuperator adecvat ( electroterapie, masaj, gimnastica medicala), eventual va poate recomanda IRM coloana lombara. Daca simptomatologia nu se amelioreaza se recomanda tratament neurochirurgical. Multa sanatate!

Re: Posibila hernie de disc

Da, este vorba de hernie de disc. Ar trebui sa va adresati unui medic neurochirurg pentru consult de specialitate. Tratamentul initial presupune administrarea de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene si repaus la pat. Circa 80% dintre herniile de disc se pot ameliora prin tratament. O parte din medici prescriu tratament fizioterapic, tractiuni musculare, aplicatii de ultrasunete, stimulare musculara pentru combaterea contracturilor precum si gimnastica medicala pentru intarirea musculaturii spatelui si a abdomenului. Cand tratamentul conservator si medicamentos nu dau rezultate, sau cand apare deficitul motor, interventia chirurgicala este absolut necesara.Multa sanatate!

Re: Posibila hernie de disc

Foarte multe persoane au dureri de spate indiferent de varsta.
Eu am 28 de ani si am periodic dureri de spate, efectiv mi se blocheaza coloana uneori si resimt durerea in picioare, am fost diagnosticata cu lombosciatica.
Se comercializeaza in Romania o centura de decomprimare Dr.Ho si imi propun sa o folosesc.  Are la baza terapia prin reducerea presiunii sau prin contractare care este o tehnica dovedita pentru usurarea durerii de spate.
Este mai mult decat o centura obisnuita de sustinere. Atunci cand este umflata cu pompa, inaltimea acesteia creste pentru a intinde muschiul incordat si pentru a relaxa articulatia si discurile in vederea calmarii durerii de spate.
Atunci cand se inalta, centura ridica, de asemenea, si descarca greutatea partii superioare a trunchiului din zona lombara, prin urmare muschii se relaxeaza.
O puteti gasi in magazinul online www.bestsellertv.ro
Orice sfat este binevenit zic eu si daca acest produs va ajuta pe cineva ma bucur foarte mult.

Posibila hernie de disc

Am facut de curand un Rmn lombar si as vrea interpretarea acestuia

EXAMINARE IRM COLOANA LOMBARA FARA SUBSTANTA DE CONTRAST IV (importante artefacte de miscare)

Secvente efectuate:sagital T2,STIR, axial T2

Hernii intraspongioase T11-L1.

Rectitudinea coloanei lombare.

Hiposemnal T2 la nivelul discurilor intervertebrale L4,L5(deshidratare).

Hipersemnal T2 cu stergere in secventa STIR la nivelul platourilor vertebrale L5-S1(Modic 2).

Hipertrofia articulatiilor interapofizare, cu lichid intraarticular.

Hernie postero-mediana L4, cu fragment discal migrat in recesul vertebral L5 drept, ce realizeaza impresiune pe sacul dural si comprima radacinile  L5 si S1 drepte.

Hernie paramediana stanga L5, migrata distal in canalul vertebral , ce comprima radacina S1 stanga

Doresc sa va spun ca am fost la Constanta la neurochirurgie si mi-au spus ca trebuie sa  ma operez . Am  34 de ani si in momentul de fata nu mai am dureri deloc . Am fost si la alti dai domni doctori care nu sunt neurochiruurgi si ei mi-au spus sa nu ma operez . Nu stiu cum sa fac  si in cazul in care nu ma voi opera ce as putea face .

Multumesc anticipat si astept recomandari de la dumneavoastra