Oxigenul suplimentar si sanatatea


Autor: ispasescu
1 post / 0 new
Oxigenul suplimentar si sanatatea

Respirarea aerului imbogatit cu oxigen (adica de aer cu continut mai mare de 21% oxigen ) poate avea efecte pozitive atat pentru organisme sanatoase ce traverseaza o perioada epuizanta fizic sau psihic cat si pentru cei cu diferite afectiuni.
  O sesiune de examene sau un proiect la birou te poate stoarce de energie si simti ca te lasa memoria si puterea de concentrare. Inhalarea de oxigen concentrat reface capacitatea intelectuala si te repune " pe roate ". Aceste afirmatii au fost dovedite printr-un studiu publicat intr-o revista de psihologie  de prestigiu.
  Efectul vasocostrictor asupra circulatiei arteriale cerebrale recomanda inhalarea de oxigen concentrat in tratamentul cefaleelor ( migrene, cluster headaches ). 8 din 10 persoane cu migrene incluse in studii au avut o reducere semnificativa a intensitatii si/sau frecventei migrenelor.
  Administrarea de oxigen suplimentar este utilizata in situatii de urgenta cum ar fi atacul vascular cerebral ischemic, infarctul miocardic, criza severa de astm bronsic.  Iti poate salva viata sau te scapa de complicatii invalidante. Un inhalator portabil de oxigen iti furnizeaza oxigen pentru aproximativ zece minute, suficient pentru a depasi momentul critic.
   In boli cronice cu privare de oxigen in tesuturi ( BPOC, insuficienta cardiaca, pneumonii, mucoviscidoza etc. ) se recomanda administrarea de oxigen suplimentar un numar mare de ore zilnic, in fiecare zi. Pe langa sursa continua de oxigen, legata la priza, e bine sa ai si o varianta mobila, usoara, pe care sa te poti baza atunci cand pleci de acasa sau cand "pica" curentul. De aceea e bine sa ai prin casa un inhalator portabil de oxigen.