Pediculoza la comunitatile de copii


Autor: ceracera
1 post / 0 new
Pediculoza la comunitatile de copii

In fiecare an, in scoli si gradinite este epidemie de paduchi. In fiecare an, parintii, educatorii si invatatorii se lovesc de treaba asta si trebuie sa "rezolve problema discret". La nivel de inspectorat sau unitate de invatamant, problema este negata cu vehementa. Desi, daca am fi un pic mai educati am intelege ca este o boala de comunitate si nu o rusine, ca o boala venerica. Si am tratat problema ca atare: cu informare. Si poate nu s-ar mai ajunge la chinuitul copiilor cu gazul si tunsul, care ii stigmatizeaza de doua ori: prin miros si prin aspect. Si ii fac victimele mistourilor, in cel mai bun caz.  

Eu am trait toate astea si, din fericire, la scoala fiului meu a fost o actiune de care copiii au fost foarte incantati. Ceva cu printul Paranix si paduchele Ludovic, au facut poze cu copiii, au povestit despre paduchii de cap, le-au oferit copiilor pliante si pliantele au ajuns la noi, parintii. In orice caz, produsul era Paranix, care are si un spray preventiv pentru paduchi, pe care noi l-am folosit in clasa noastra (nu miroase, nu are insectid, nu ustura) si am fost singura clasa in care nu au aparut paduchi anul asta.

Si vorbim de o scoala de fitze, din centrul Bucurestiului, unde in fiecare an lasat de la D-zeu apar paduchii, in fiecare clasa si, din cauza secretomaniei, se intindeau ca focul, la toti copii, si la fratii lor!