probleme atm


Autor: selena_tina
2 posts / 0 new
Ultima adăugare
probleme atm

Am probleme cu articulatia temporomandibulara, cand mi s-a scos o masea mai demult am simtit ca s-a deplasat mandibula in partea stanga.La inceput  nu se manifesta dureros, auzeam numai pocnituri  cand mancam si cand cascam. In urma cu doi ani am inceput sa am dureri in ambele urechi, ca niste junghiuri, in partea stanga iradiau spre obraz si semanau su durerile dentare, am mers la dentist mi-am schimbat plombele, dar durerea a ramas, am mers la orl nu aveam nimic la urechi.

Anul acesta dincauza durerilor am mers la dentist din nou, mi am schimbat iar plombele(sa verifice daca am carii, mi a scos nervii la aproape toti dintii din partea stanga), si dupa ce am fost gata cu tot nici nu mai puteam manca cu partea stanga.Mentionez ca eu sufar de bruxism.O alta problema pe care o am este ca imi tiuiesc urechile destul de des si am citit ca poate sa aiba legatura cu problemele articulare.

Mi-am facut un tomograf, si concuzia e ca am ceva probleme, dar ortodontistul mi-a zis ca nu are ce sa-mi faca decat o gutiera.Chiar daca problema mea nu e foarte grava eu vreau sa previn orice viitoare agravare a situatiei mele. As vrea sa stiu daca se poate face altceva in situatia mea.

Re: probleme atm

Exista mai multe metode de tratament al bruxismului. In cazul in care stresul este cauza cea mai importanta a bruxismului, este nevoie sa se gaseasca metode de relaxare. Se poate prescrie un relaxant muscular pentru a relaxa musculatura mandibulara. In multe cazuri se prescriu gutiere nocturne, care impiedica manifestarea simptomelor bruxismului in timpul somnului. Pentru a ameliora durerile poate fi necesara terapia fizica (ar trebui sa va adresati unui medic de recuperare, medicina fizica si balneologie). Multa sanatate!