sangerari gingivale


Autor: mxrocsy
6 posts / 0 new
Ultima adăugare
sangerari gingivale

am schimbat pasta de dinti (am trecut de la una normala la una cu un grad mai mare de inalbire deoarece am dantura un pic mai galbena)si timp de o saptamana nu mai simteam nici gustul ei ca sa nu mai zic de mancare. gingiile au inceput sa imi sangereze. am renuntat la ea, am folosit timp de 3 luni una mai "pasnica"(indicata in gingivita), dar sangerarile continua, chiar si la o simpla atingere cu limba.tin sa mentionez ca bunica din partea tatalui sufera de paradontoza.se poate sa o mostenesc si la doar 21 de ani boala sa inceapa sa se manifeste cum am mentionat mai sus?

Re: sangerari gingivale

Da este posibil sa aveti parodontoza.
- Consultati un medic stomatolog
- Evitati tutunul
- Controlati sangerarea aplicand presiune direct pe gingii, cu o discheta de vata imbibata in apa foarte rece.
- Folositi un dispozitiv de irigare orala, pe viteza cea mai mica, pentru a masa gingiile.
- Evitati apele de gura cu alcool, deoarece agraveaza problema.
- Clatiti gura cu apa cu sare sau cu apa oxigenata.
- Incercati sa folositi o pasta de dinti speciala pentru parodontoza (Parodontax)
- Periati si gingiile cand va spalati pe dinti. 

Anonim (neverificat)
Re: sangerari gingivale

imi sangereaza gingia si in timpul noptii ... si in cursul zilei ... ma intreb ce as putea avea .

 

Re: sangerari gingivale

Principala cauza a sangerarilor gingivale este gingivita (inflamatia gingiilor). Alte cauze sunt: conditii fiziologice (la pubertate, in timpul ciclului menstrual, in sarcina, in cazul utilizarii medicatiei contraceptive, la menopauza, dupa histerectomii, ovarectomii) sau manifestare a unor boli ( diabet zaharat, deficit de vitamina C, in boli hematologice:leucemie, anemii, trombocitopenii). Ar trebui sa consultati un medic stomatolog. Multa sanatate!

Re: sangerari gingivale

raspunsul meu vine cam tirziu, dar poate e util altora:

 

"tin sa mentionez ca bunica din partea tatalui sufera de paradontoza.se poate sa o mostenesc si la doar 21 de ani boala sa inceapa sa se manifeste cum am mentionat mai sus?"

da, se poate, si de cele mai multe ori situatia e cu atit mai grava cu cit debutul bolii parodontale e mai timpuriu.

prezentati-va cit de repede la medic pt consult si diagnostic. aveti nevoie cel putin de un detartraj si o reinvatare a unei tehnici corecte de periaj al dintilor.

 

"imi sangereaza gingia si in timpul noptii ... si in cursul zilei ... ma intreb ce as putea avea ."

principala cauza a singerarii gingiilor este TARTRUL!!!!!!!

Anonim (neverificat)
Re: sangerari gingivale

M am confruntat cu sangerarile gingivale, mai bine de 2 ani de zile.Am 22 de ani si ajunsesem in pragul disperarii; imi sangerau spontan, abundent, mi era frica efectiv sa deschid gura, ce sa mai vorbim despre zambit.Pe langa toate astea, dimineata, aveam o halena insuportabila, un permanent gust metalic in gura! Timp de 2 ani am consultat toate forumurile, toate articolele scrise pe aceasta tema, am incercat toate solutiile propuse: paradontax, lacalut, apa de gura cu clorhexidina, pasta pe baza de argila(naturala), gel cu acid hyaluronic, detartraje peste detartraje, suplimente de vit K cu rol coagulant, am mancat caserole intregi de kiwi si lamai pt continutul bogat in vit. C, bitter din diverse plante combinat cu suplimente de Fe pt a anihila anemia cauzata de sangerari, infuzii si gargare cu ceaiuri de salvie, patlagina, roua cerului, galbenele, musetel, propolis, argila, gargara cu sare si bicarbonat, suplimente de vit. A,C,E, periutza cu dinti moi, remedii homeopate, si lista poate continua.Nu mi mai aminteam cum e sa nu ti sangereze gingiile, boala asta m a ancorat intr o depresie zilnica.Ii multumesc lui Dumnezeu, ca intr o zi am dat peste un articol in care era propusa ROVAMICINA ( se elibereaza cu reteta, dar cu putin noroc o cumperi si fara) ca solutie. Am folosit o concomitent cu PIASCLEDINE...si nu mi vine sa cred ca s-au stopat sangerarile! Rovamicina e un antibiotic ce combate infectiile cu stafilococ, principala bacterie cauzatoare a acestor probleme.Multa sanatate!