Termen cautat
Categorie

Algopirin, comprimate


Autor:

Forma de prezentare

Comprimate filmate cu 125 mg acid acetilsalicilic, 75 mg paracetamol, 15 mg cafeina anhidra, 2 mg maleat de clorfeniramin; ct. x 1, 2 sau 200 blist. x 10 comprimate

Indicatii

Tratamentul simptomatic in dureri de intensitate medie cu diferite localizari ( cefalee, migrene, mialgii, artralgii, dureri dentare sau din sfera ORL, dismenoree), in stari febrile, congestie nazala.

Dozare si mod de administrare

Se administreaza un comprimat la nevoie, maxim 4 comprimate pe zi.

Contraindicatii

Hipersensibilitate; copii sub 12 ani cu febra produsa de afectiuni virale; insuficienta hepatocelulara; IR severa; ulcer gastro-duodenal activ, hemoragie digestiva, boli hemoragice si alte boli cu risc hemoragic; deficit de G-6-PDH, adenom de prostata, glaucom cu unghi inchis, stenoza pilorica, ileus paralitic, miastenie; sarcina si alaptare.

Atentionari

Astm bronsic si alte afectiuni alergice respiratorii, hipersensibilitate la analgezice antiinflamatorii. In caz de antecedente de ulcer sau de hemoragii digestive, in IH sau IR usoare-moderate. Sportivi. insuficienta respiratorie. Produsul poate influenta capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje din cauza existentei unui risc de reactii adverse neurologice.

Reactii adverse

Tulburari digestive - epigastralgii, mici sangerari digestive, greata, varsaturi, diaree, declansarea sau agravarea unei suferinte gastrice preexistente. Relativ rar pot sa apara reactii alergice - eruptii cutanate, edem angioneurotic, crize de astm. in cazuri izolate poate sa apara agranulocitoza (faringita, febra). Rareori sedare accentuata, somnolenta si oboseala, reactii care apar la doze mari. In caz de supradozare pot sa apara tahipnee cu alcaloza, afectare hepatica, deprimare la nivelul sistemului nervos central, tahicardie.

Denumire
acid acetilsalicilic
Categorii de medicamente