Termen cautat
Categorie

Calcium Sandoz, sirop


Autor:

Actiune terapeutica

Calciu Sandoz sirop contine saruri de calciu rapid ionizabile, in cantitati adecvate pentru prevenirea si tratarea starilor de deficienta de calciu acuta si cronica si pentru tratamentul diferitelor forme de tulburari ale metabolismului osos, atat la copii, cat si la adulti.

Indicatii

Osteoporoza de diferite origini; prevenirea demineralizarii osoase; rahitism si osteomalacie; tetanie latenta (in starile acute se foloseste Calciu Sandoz injectabil); nevoia sporita de calciu la femeile insarcinate si care alapteaza si la copiii in crestere; stari alergice (tratament de sustinere).

Mod de administrare

Copii: pana la 3 ani –10-25 ml (2-5 lingurite pe zi); intre 4 si 12 ani – 30-45 ml (2-3 linguri pe zi).
Adulti: 45 ml (3 linguri) pe zi.

Precautii

Vezi Calciu Sandoz fiole 500 mg. Trebuie luat in considerare continutul de zahar al produsului (0,3 g/ml) la pacientii diabetici.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la produs, hipercalcemie, hipercalcemie grava, insuficienta renala grava.

Precautii

La pacientii cu hipercalcemie usoara (>300 mg = 7,5 mmol/24 h); la pacientii predispusi la formarea de calculi in tractul urinar. Trebuie evitate doze mari de vitamina D.

Interactiuni

Calciul pe cale orala poate reduce absorbtia tetraciclinei orale sau a preparatelor cu fluoruri. Tratamentul concomitent cu vitamina D intensifica absorbtia calciului. Administrarea de calciu reduce reactia la verapamil. La pacientii digitalizati in doze mari, calciul poate creste riscul aritmiilor cardiace.

Reactii adverse

Rar tulburari gastro-intestinale blande.

Categorii de medicamente