Termen cautat
Categorie

Epophar, solutie injectabila


Autor:

Forma de prezentare:

Solutie injectabila epoetina alfa 2.000 U.I./1 ml, 4.000 U.I./1 ml; ct. x 10 seringi

Indicatii:

Anemie asociata cu IR cronica (anemie renala) la pacienti dializati; anemie renala simptomatica la pacienti care nu sunt inca supusi dializei; prevenirea anemiei datorata prematuritatii la nou-nascuti; prevenirea si trat. anemiei la pacienti adulti cu tumori solide si tratati cu chimioterapice pe baza de platina; cresterea disponibilului de sange autolog la pacienti planificati pentru interventii chirurgicale care presupun transfuzii (program de predonare).

Dozare si mod de administrare:

Tratamentul pacientilor anemici cu IR cronica Doza initiala este de 3 x 20 UI/kg si saptamana, injectabil sc. sau 3 x 40 UI/kg si sapt. injectabil intravenos, crescut la 80 UI/kg - de 3 ori/saptamana , daca sunt necesare cresteri ulterioare, acestea vor consta in 20 UI/ kg de 3 ori/saptamana la intervale lunare. Pentru a mentine o valoare a hematocritului intre 30 si 35%, doza este initial redusa la jumatate din cea adm. anterior. Prevenirea anemiei la prematuri: 3 x 250 UI/kg si saptamana. tratamentul trebuie sa dureze 6 sapt. tratamentul pacientilor cu tumori solide: 450 UI/kg si saptamana. tratamentul destinat cresterii cantitatii de sange autolog: Doza trebuie determinata de catre echipa de chirurgi, individual pentru fiecare pacient, in functie de cantitatea necesara de sange predonat si de rezerva endogena de celule rosii

Contraindicatii:

HTA greu controlabila, hipersensibilitate la epoetina beta, infarct miocardic sau ictus, angina pectorala instabila, risc de tromboza venoasa profunda.

Atentionari:

Prudenta in anemie refractara cu exces de blasti in transformare, epilepsie, trombocitoza, IH cronica, deficit de acid folic si vitamina b12, supraincarcare marcata cu aluminiu. Monitorizarea potasemiei si trombocitelor.

Reactii adverse:

HTA cu simptome de tip encefalopatie, crestere moderata, dependenta de doza, a numarului trombocitelor, tromboze ale shuntului, scadere a valorilor feritinei serice, simultan cu cresterea valorii hematocritului; rar pot sa apara reactii cutanate precum rash, prurit, urticarie sau reactii la locul de injectare. in cazuri izolate s-au observat reactii anafilactde, simptome de tip gripal precum febra, frisoane, cefalee, dureri la nivelul membrelor /sau osoase, stare de rau.

Categorii de medicamente