Termen cautat
Categorie

Ibalgin, comprimate


Autor:

Compozitie

Substanta activa este ibuprofenul 200 mg;
Celelalte componente sunt: pentru nucleu: amidon de porumb, amidon pregelatinizat, amidon glicolat de sodiu (tip C), acid stearic, talc, dioxid de siliciu coloidal anhidru; pentru film: hipromeloza, macrogol 6000, talc, dioxid de titan (E171), eritrozina (E127), simeticona emulsie SE 4.

Actiune terapeutica

Ibalgin este un medicament care face parte din clasa antiinflamatoarelor si antireumaticelor nesteroidiene, derivati de acid propionic.
Ibalgin este indicat pentru:

 • tratamentul afectiunilor reumatismale acute sau cronice: reumatism articular inflamator sau degenerativ, reumatism extraarticular;
 • tratamentul simptomatic al afectiunilor dureroase: cefalee, migrena (tratament si profilaxie), dureri dentare, dismenoree, dureri osteo-articulare si musculare (inclusiv tendinite, bursite, luxatii, entorse);
 • tratamentul simptomatic al febrei.

Indicatii

Medicamente precum Ibalgin se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord („infarct miocardic”). Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari si in cazul tratamentului de lunga durata. Nu depasiti doza si durata de 7 zile recomandate pentru tratament. Daca aveti probleme cardiace, accident vascular cerebral in antecedente sau considerati ca ati putea fi in situatie de risc din cauza acestor afectiuni (de exemplu, daca aveti hipertensiune arteriala, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteti fumator) trebuie sa discutati despre tratament cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul.

Doze si mod de administrare

Adulti si copii peste 12 ani: se administreaza initial 200 - 400 mg ibuprofen, apoi, daca este necesar, doza se poate repeta la intervale de 4 – 6 ore, fara a depasi doza maxima de 1200 mg ibuprofen. Comprimatele filmate se inghit intregi, cu putina apa, preferabil in timpul meselor. Se recomanda ca durata tratamentului sa nu depaseasca 7 zile.
La copii sub 12 ani se recomanda utilizarea formelor farmaceutice adecvate varstei.

Daca ati luat mai multe doze Ibalgin decat trebuie, contactati imediat medicul dumneavoastra sau adresati-va celui mai apropiat spital.

Daca uitati sa luati IBALGIN
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Sarcina si alaptarea

In primele 5 luni de sarcina utilizarea Ibalgin se va face numai daca este absolut necesar si numai la indicatia clara a medicului si sub stricta lui supraveghere. in ultimul trimestru de sarcina, administrarea ibuprofenului este contraindicata. Deoarece ibuprofenul si metabolitii sai se excreta in laptele matern, ca masura de precautie se recomanda evitarea administrarii Ibalgin in timpul alaptarii. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Prin reactiile adverse pe care le poate determina

 • somnolenta, ameteli sau depresie
 • Ibalgin influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Contraindicatii

Nu luati IBALGIN daca:

 • aveti sau ati avut alergie la ibuprofen, acid acetilsalicilic, alte antiinflamatoare nesteroidiene (ains) sau la oricare dintre excipientii medicamentului;
 • ati avut bronhospasm, rinita, urticarie asociate administrarii acidului acetilsalicilic sau altor antiinflamatoare nesteroidiene;
 • aveti sau ati avut ulcer gastro–duodenal, hemoragii gastro-intestinale, colita ulceroasa;
 • aveti insuficienta renala severa sau insuficienta hepatica severa;
 • aveti insuficienta cardiaca severa;
 • aveti lupus eritematos sistemic sau alte colagenoze;
 • sunteti in ultimele 3 luni de sarcina;
 • doriti sa-l administrati unui copil cu varsta sub 12 ani deoarece la aceasta varsta sunt necesare alte forme farmaceutice adecvate.

Reactii adverse

Ca toate medicamentele, Ibalgin poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. in general, Ibalgin este bine tolerat de majoritatea persoanelor. Totusi, pot sa apara urmatoarele reactii adverse: durere sau disconfort gastric, greata, ulcer gastric, scaun colorat in negru, eruptii cutanate, mancarime, inrautatirea astmului bronsic, respiratie suieratoare inexplicabila sau dificultati in respiratie, tulburari hepatice si renale, dureri de cap, somnolenta, ameteli si tulburari ale auzului, si, rareori, eruptii cutanate, mancarimi ale pielii, descuamarea pielii, umflarea fetei. Medicamente precum Ibalgin se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Categorii de medicamente