Termen cautat
Categorie

Ibalgin, gel


Autor:

Compozitie

100 g gel contin ibuprofen 5 g si excipienti: hidroxietilceluloza, propilenglicol, alcool izopropilic, etanol 96%, trolamina, apa purificata.

Indicatii

Ibalgin gel este indicat in tratamentul local simptomatic:

  • al durerilor musculare sau osteoarticulare de origine reumatica;
  • al durerilor din entorse si luxatii, nevralgii, dureri lombare;
  • al durerilor musculare sau osteoarticulare de natura traumatica (traumatisme usoare ale tendoanelor, ligamentelor etc.).

Doze si mod de administrare

Adulti si copii cu varsta peste 15 ani
Doza recomandata pentru o aplicare cutanata pe zona dureroasa este de 4-10 cm gel de 3 pana la 4 ori pe zi, masand usor pana la absorbtia completa. Durata tratamentului depinde de severitatea afectiunii si de rezultatul obtinut. Dupa 2 saptamani de la inceputul tratamentului este indicat sa se reevalueze medicatia.

Copii cu varsta sub 15 ani
Se va evita utilizarea Ibalgin Gel la copii cu varsta sub 15 ani datorita lipsei datelor clinice privind administrarea acestui medicament la aceasta grupa de varsta.

Sarcina si alaptarea

Nu se recomanda administrarea medicamentului in primele doua trimestre de sarcina si in perioada de alaptare.
Medicamentul este contraindicat in trimestrul III de sarcina.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Ibalgin Gel nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Contraindicatii

  • hipersensibilitate la ibuprofen, la alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la oricare dintre excipientii medicamentului, in special la astmatici si la persoanele care au manifestat hipersensibilitate la acidul acetilsalicilic sau ibuprofen;
  • leziuni cutanate: dermatoze umede, eczeme, leziuni infectate, arsuri sau plagi;
  • trimestrul III de sarcina.

Desi ibuprofenul aplicat local se absoarbe sistemic in cantitate destul de mica, administrarea Ibalgin gel necesita prudenta in cazul pacientilor:

  • cu afectiuni gastrointestinale, asa cum ar fi iritatii si hemoragii gastrice;
  • cu afectiuni renale, astm bronsic sau predispozitie la astm bronsic;
  • aflati in tratament cu anticoagulante de tip cumarinic (datorita prelungirii timpului de protrombina si riscului crescut de sangerare).

Reactii adverse

Ibalgin Gel poate determina reactii adverse tipice antiinflamatoarelor nesteroidiene. Acestea pot fi locale, ca de pilda, eritemul localizat si iritarea pielii, sau sistemice: dureri epigastrice, ameteli, vedere incetosata, poate sa apara retentie de apa si de electroliti manifestata prin edeme. Daca apar reactii adverse locale tratamentul va fi intrerupt, si, de indata ce se poate, se va spala zona afectata cu sapun si apa calda.