Termen cautat
Categorie

Imazol, crema


Autor:

Indicatii:

Infectiilor fungice (micoze) de la nivelul pielii, care pot fi tratate cu clotrimazol, asociate cu suprainfectii bacteriene pentru care este indicata hexamidina (de exemplu infectiile fungice intre degetul mare de la picior si celelalte degete, asa-numite micoze interdigitale).

Infectiile fungice apar atunci cand exista o proliferare excesiva de fungi care se gasesc intotdeauna pe piele. in acest caz, pielea reactioneaza prin aparitia de arsuri, mancarimi, descuamare si inflamatie dureroasa. Un diagnostic corect al bolii fungice poate fi efectuat numai de catre medic.

Contraindicatii:

Nu utilizati Imazol Crema duo:

  • daca sunteti alergic (hipersensibil) la clotrimazol, diisetionat de hexamidina, la substante active inrudite (amidine) sau la oricare dintre celelalte componente ale Imazol Crema duo.
  • pe glandul penisului (varful penisului)

Administrare:

Utilizati intotdeauna Imazol Crema duo exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Cu exceptia cazului in care medicul va prescrie un alt mod de aplicare, utilizati crema dupa cum urmeaza:
Aplicati un strat subtire de Imazol Crema duo prin masaj la nivelul suprafetelor de piele afectate, o data sau de doua ori pe zi, dimineata sau dimineata si seara.

Efectuati aceasta aplicare intinzand crema putin peste marginile suprafetelor de piele afectate.

Pentru o suprafata avand marimea aproximativa a palmei dumneavoastra, este suficient un strat de crema de aproximativ 0,5 cm.

Durata utilizarii:

Pentru un rezultat favorabil al tratamentului este foarte important sa se utilizeze crema cu regularitate si pentru o perioada de timp suficient de lunga.

Nu trebuie sa intrerupeti tratamentul dupa disparitia inflamatiei si simptomelor. Continuati sa aplicati crema timp de cel putin 3 saptamani.

Trebuie sa va adresati medicului daca simptomele dumneavoastra se inrautatesc sau nu se imbunatatesc dupa 7 zile.

Copii si persoane varstnice:
Nu sunt necesare ajustari speciale, deoarece nu exista dovezi privind cresterea sau intensificarea reactiilor adverse cand se utilizeaza Imazol Crema duo.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Compozitie:

Ce contine Imazol Crema duo:

Substantele active sunt: clotrimazol si diisetionat de hexamidina 1 g crema contine clotrimazol 10 mg si diisetionat de hexamidina 2,5 mg

Celelalte componente sunt: dimeticona 350cST, macrogol stearil eter 20, mono- si digliceride ale acidului palmitic si acidului stearic, octildodecanol, stearat de macrogol-(5)-stearil, apa purificata

Atentionari:

Aveti grija deosebita cand utilizati Imazol Crema duo:

Imazol Crema duo nu trebuie aplicat in zona ochilor.

Reactii adverse:

Ca toate medicamentele, Imazol Crema duo poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

In cazuri foarte rare (la mai putin de 1 din 10000 pacienti tratati) pot apare semne de iritatie, de exemplu inrosire, senzatie de arsura sau intepatura si dermatita alergica de contact.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Interactiuni cu alte medicamente:

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Imazol Crema duo reduce eficacitatea anumitor antibiotice (amfotericina si alte antibiotice polienice cum sunt nistatina, natamicina).

Cosmetice pe care trebuie sa le evitati
Trebuie sa va adresati medicului pentru recomandari inainte sa utilizati orice deodorante sau alte cosmetice pe suprafatele de piele afectate, deoarece nu se poate exclude o scadere a eficacitatii Imazol Crema duo.

Sarcina si alaptarea:

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Puteti utiliza Imazol Crema duo in timpul sarcinii sau alaptarii numai daca exista recomandari specifice din partea medicului dumneavoastra.

Mamele care alapteaza nu trebuie sa utilizeze Imazol Crema duo pe sani sau in jurul acestora, pentru a evita ca sugarul sa vina in contact direct cu Imazol Crema duo.

Prezentare ambalaj:

Imazol Crema duo este o crema opaca, omogena, de culoare alba, cu miros caracteristic usor.

Imazol Crema duo este disponibil in tuburi care contin 25 si 30 g crema. Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Conditii de pastrare:

A nu se lasa la indemana copiilor.

Nu utilizati medicamentul dupa data de expirare indicata. Data de expirare este inscriptionata pe cutie si la capatul tubului si se refera la ultima zi a lunii respective.

Dupa deschidere, crema trebuie utilizata in decurs de o luna.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Categorii de medicamente