Acacia catechu


Autor: george

Alte denumiri ale plantei Acacia catechu

Catechu, Cachou, sau Cutch negru.

Ce este planta Acacia catechu ?

Acacia catechu este un arbore ale carui frunze, boboci si lemn sunt folosite pentru pregatirea unor medicamente.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta plantei Acacia catechu in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • diaree, inflamatii la nivelul nasului si a gatului, inflamatii la nivelul colonului, hemoragii, cancer, afectiuni ale pielii, hemoroizi, osteoartrita si leziuni.

Care este modul de actiune al plantei Acacia catechu ?

Specialistii sustin ca planta Acacia catechu contine anumite substante ce au capacitatea de a reduce inflamatiile, precum si de a combate bacteriile din organism.

Precautii in ceea ce priveste planta Acacia catechu

Administrata in cantitati folosite in scopuri culinare, planta Acacia catechu este sigura pentru organismul uman. Cu toate acestea, studiile nu au stabilit daca aceasta planta poate fi folosita si in scopuri medicinale.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite planta Acacia catechu:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele diagnosticate cu hipotensiune arteriala;
  • persoanele care in urmatoarele 14 zile vor suferi o interventie chirurgicala.

Interactiunea cu alte medicamente

  • Medicamente pentru hipertensiune arteriala (medicamente antihipertensive)

Gradul de interactiune: moderat, motiv pentru care medicii specialisti recomanda atentie sporita in ceea ce priveste aceasta combinatie.

Planta Acacia catechu are capacitatea de a scadea nivelul tensiunii arteriale, efect similar medicamentelor antihipertensive. Astfel, administrarea simultana a celor 2 forme de tratament poate duce la scaderea excesiva a tensiunii arteriale, conditie medicala denumita hipotensiune arteriala.Anumite medicamente de acest gen includ captopril, enalapril, losartan, valsartan, diltiazem, amlodipin, hidroclorotiazida, furosemid, etc.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de Acacia catechu, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism.

Comentarii

Buna seara! M-ar interesa si pe mine de unde pot face rost de aceasta planta sau daca o pot gasi la un plafar sau un altfel de magazin ? Multumesc