Aconitul


Autor: george

Alte denumiri ale aconitului

Aconiti Tuber, Aconitum, Aconitum Angustifolium, Aconitum napellus sau Aconitum carmichaeli.

Ce este aconitul ?

Aconitul este o planta ale carei radacini sunt folosite pentru pregatirea unor medicamente.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta aconitului in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • dureri la nivelul nervilor, senzatie de raceala, paralizie faciala, dureri articulare, guta, inflamatii, rani, afectiuni ale inimii.

Care este modul de actiune al aconitului ?

Radacina de aconit contine anumite substante chimice care au capaciatatea de a imbunatati circulatia sangelui. Totodata, aceasta planta contine anumite substante ce pot afecta inima, sistemul muscular si sistemul nervos.

Precautii in ceea ce priveste aconitul

Administrat pe cale orala aconitul este extrem de periculos pentru organismul uman. Aceasta planta contine un anumit tip de otrava, puternica si cu actiune rapida asupra organismului ce poate cauza efecte secundare severe asa cum este starea de voma, varsaturi, stare de slabiciune, transpiratie abundenta, afectiuni ale inimii sau chiar deces.Unele persoane folosesc aconitul sub forma de lotiune sau crema, in ambele cazuri administrarea facandu-se direct pe piele. Studiile de specialitate nu au stabilit pana la momentul actual daca aconitul este sigur in aceasta situatie.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de aconit optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism.