Alga marina bruna


Autor: george

Alte denumiri ale algei marinei brune

Fucus vesiculosis

Ce este alga marina bruna ?

Alga marina bruna face parte din grupul de fructe de mare ce traieste in apele nordice ale Oceanului Atlantic si Oceanului Pacific. Specialistii folosesc intreaga planta pentru a pregati unele produse medicamentoase.Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta algei marine brune in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • afectiuni ale glandei tiroide, inclusiv glanda tiroida marita (gusa), carenta de iod, obezitate, artrita, dureri articulare (reumatism), rigidizarea arterelor (ateroscleroza), afectiuni digestive, detoxifierea sangelui sau constipatie.

Care este modul de actiune al algei marine brune ?

Alga marina bruna, asemeni multor altor alge marine, este bogata in iod, extrem de eficient pentru tratarea tulburarilor tiroidiene. Cu toate acestea, de cele mai multe ori cantitatile de iod continute de alga marina bruna variaza foarte mult, fapt ce o face o sursa destul de inconsistenta de iod. De asemenea, aceasta planta contine algina, substanta ce actioneaza asemeni unui laxativ stimuland procesul de digestie.

Precautii in ceea ce priveste alga marina bruna

Medicii specialisti sustin ca administrarea algelor marine brune ca forma de tratament nu este sigura. Exista situatii cand aceasta planta contine o cantitate extrem de mare de iod, caz in care riscul de aparitie sau inrautatire a unor afectiuni tiroidiene este crescut. Administrarea algelor marine brune bogate in iod, in cantitati considerabile si pentru perioade lungi de timp creste riscul de dezvoltare a cancerului tiroidian. In aceste conditii, tratamentul afectiunilor tiroidiene pe baza de alge marine brune, nu trebuie administrat fara supraveghere medicala.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite alga marina bruna:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele diagnosticate cu hipertiroidism (nivelul crescut al hormonului tiroidian in organism) sau hipotiroidism (nivelul scazul al hormonului tiroidian in organsim);
  • persoanele alergice la iod;
  • femeile care incearca sa ramana insarcinate;
  • persoanele care in urmatoarele 14 zile vor suferi o interventie chirurgicala. Alga marina bruna are capacitatea de a creste riscul de aparitie a hemoragiilor.

Interactiunea cu alte medicamente

1. Medicamente administrate pentru hipertiroidism (medicamente antitiroidiene)

Grad de interactiune: moderat, motiv pentru care medicii specialisti recomanda multa atentie in privinta acestei combinatii.
Alga marina bruna poate contine cantitati considerabile de iod, substanta care are capacitatea de a afecta functionarea glandei tiroide. Astfel, administrarea simultana a tratamentului pe baza de iod si a medicamentelor antitiroidiene poate duce la scaderea excesiva a gradului functionarii tiroidiene.Anumite medicamente de acest gen contin mandelat de metenamina, metimazol, iodura de potasiu, etc.

2. Medicamente care incetinesc procesul de coagulare a sangelui (medicamente anticoagulante/ medicamente antitrombocite)

Grad de interactiune: moderat, motiv pentru care medicii specialisti recomanda multa atentie in privinta acestei combinatii.
Alga marina bruna detine capacitatea de a incetini procesul de coagulare a sangelui, actiune similara acestui tip de medicamente. In consecinta, este recomandat sa evitati administrarea simultana a acestor 2 feluri de tratament, in caz contrar existand riscul de aparitie a vanatailor sau chiar hemoragiilor.Anumite medicamente de acest tip contin aspirina, clopidogrel, diclofenac, ibuprofen, naproxen, dalteparina, enoxaparina, heparina, warfarina, etc.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de alga marina bruna, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism.