Angelica


Autor: george

Alte denumiri ale angelicii

Angelica acutiloba, Angelica archangelica, Angelica atropurpurea, Angelica curtisi, Angelica Dahurica, Angelica officinalis, Angelica sylvestris, Angelicae Dahuricae, Angelicae Dahuricae Radix, Angelicae Fructus, Angelicae Herba, Angelicae Radix, Angelica sylvestris, Angelicae sau Archangelica officinalis.

Ce este angelica ?

Angelica este o planta ale carei radacini, seminte si fructe sunt folosite pentru pregatirea unor produse medicamentoase.

Angelica este eficienta pentru:

  • dispepsie, caz in care se va folosi o combinatie de angelica si alte 5 plante;
  • ejaculare prematura, caz in care se va aplica local (topic), direct la nivelul penisului, o combinatie de angelica si alte plante.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta angelicii in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • crampe si gaze intestinale, dureri nervoase, dureri asemanatoare artritei, retentie de lichide, tulburari ale menstruatiei, stimularea transpiratiei si cresterea volumului de urina produsa zilnic (efect diuretic).

Care este modul de actiune al angelicii ?

Substantele continute de radacina de angelica s-au dovedit eficiente pentru tratarea ejacularii premature prin cresterea capacitatii de percepere a vibratiilor si senzatiilor resimtite la nivelul penisului.

Precautii in ceea ce priveste angelica

Administrata in cantitati folosite in scopuri terapeutice, sau folosita in scopuri terapeutice sub forma de crema, angelica nu prezinta riscuri majore asupra organsimului. Pana in prezent nu exista suficiente date care sa confirme siguranta utilizarii acestei plante in scopuri medicinale.Medicii specialisti recomanda folosirea produselor cu protectie solara in perioada in care urmati tratamentul pe baza de angelica. Acest lucru este cu atat mai important in cazul persoanelor cu pielea deschisa la culoare.Femeile insarcinate sau cele care alapteaza trebuie sa evite angelica.

Doze recomandate

Administrarea angelicii se face pe cale orala, dupa cum urmeaza:

  • Pentru dispepsie: 1ml de solutie de angelica in combinatie cu alte plante, administrate de 3 ori pe zi.

Comentarii

Respect si apreciere nemasurate pentru persoana ce a gandit si agaugat acea "NOTA" referitoare la conditiile ce trebuie indeplinite pentru a lasa un comentariu; m-am saturat ( si cred ca nu sunt singura) sa vad/vedem tot timpul si peste tot analfabestism! Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar chiar ma doare sa vad cum e stalcita si murdarita Limba Romana. Probabil ca voi fi acuzata si denumita in multe feluri din cauza acestui comentariu, dar chiar nu ma intereseaza; cred cu tarie in ceea ce spun si nu voi fi singura in argumentul meu, oricum! Va multumesc tuturor, dar mai ales, persoanelor din spatele acestui site si celui/celor ce-au avut ideea acestei "NOTA"!