Arctium lappa


Autor: george

Alte denumiri ale plantei Arctium lappa

Arctium, Arctium minus, Arctium tomentosum sau Bardanae Radix.

Ce este planta Arctium lappa ?

Arctium lappa este o planta ale carei radacini, frunze si seminte sunt folosite pentru pregatirea unor produse medicamentoase.

Nu exista suficiente informatii care sa ateste eficienta plantei Arctium lappa in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

Care este modul de actiune al plantei Arctium lappa ?

Planta Arctium lappa contine anumite substante ce pot combate bacteriile si inflamatiile din organism.

Precautii in ceea ce priveste planta Arctium lappa

In Asia, planta Arctium lappa este utilizata pentru pregatirea unor mancaruri. Nu exista insa suficiente informatii care sa ateste eficienta si siguranta utilizarii acestei plante in doze medicinale.In cazul persoanelor alergice la rugina (Senecio jacobala), crizanteme, galbenele sau margarete, planta Arctium lappa poate cauza aparitia reactiilor alergice.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite planta Arctium lappa:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele alergice la rugina (Senecio jacobala), crizanteme, galbenele sau margarete;
  • persoanele care in urmatoarele 14 zile vor suferi o interventie chirurgicala. Brusturul creste riscul de aparitia hemoragiilor.

Interactiunea cu alte medicamente

  • Medicamente care incetinesc procesul de coagulare a sangelui (medicamente anticoagulante/ medicamente antitrombocite)

Grad de interactiune: moderat, motiv pentru care medicii specialisti recomanda multa atentie in privinta acestei combinatii.
Planta Arctium lappa detine capacitatea de a incetini procesul de coagulare a sangelui, actiune similara acestui tip de medicamente. In consecinta, este recomandat sa evitati administrarea simultana a acestor 2 feluri de tratament, in caz contrar existand riscul de aparitie a vanatailor sau chiar hemoragiilor.Anumite medicamente de acest tip contin aspirina, clopidogrel, diclofenac, ibuprofen, naproxen, dalteparina, enoxaparina, heparina, warfarina, etc.

Doze recomandate

Doza optima de Arctium lappa depinde de anumiti factori precum varsta sau starea generala de sanatate a persoanei in cauza. De asemenea, medicii specialisti nu au reusit stabilirea unei doze zilnice, sigure pentru organismul uman.