Branca ursului


Autor: george
Imagini

Alte denumiri ale brancii ursului

Heracleum lanatum sau Heracleum sphondylium.

Ce este branca ursului?

Branca ursului este o planta folosita de specialisti pentru pregatirea unor produse medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta brancii ursului in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

Care este modul de actiune al brancii ursului?

Pana la momentul actual studiile de specialitate nu au relevat care este modul in care branca ursului actioneaza asupra organsimului uman.

Precautii in ceea ce priveste branca ursului

Cercetarile au relevat faptul ca branca ursului nu este sigura pentru organismul uman, crescand gradul de sensibilitate la lumina solara, precum si riscul de aparitie a cancerului. In consecinta, este recomandat ca pe intreaga durata a tratamentului sa utilizati produse cu protectie solara, cu precadere daca aveti pielea deschisa la culoare.

Urmatoarele persoane trebuie sa evite branca ursului:

  • femeile insarcinate sau cele care alapteaza;
  • persoanele care petrec o perioada mare de timp, afara in soare, merg la solar sau urmeaza sedinte de fototerapie ca metoda de tratament pentru psoriazis sau alte afectiuni cutanate.

Doze recomandate

Stabilirea dozei de branca ursului, optima pentru fiecare persoana depinde de anumiti factori precum varsta, stare generala de sanatate si existenta unor conditii medicale. Pana la momentul actual, studiile de specialitate nu au putut releva o doza zilnica sigura pentru organism. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca in cazul tratamentelor pe baza de plante medicinale, respectarea cu strictele a dozelor recomandate este vitala.