Brandusa de toamna


Autor: george

Alte denumiri ale brandusei de toamna

Colchicum Autumnale, Colchicum Speciosum sau Colchicum Vernum.

Ce este brandusa de toamna ?

Brandusa de toamna este o planta ale carei seminte, bulbi si flori sunt folosite in medicina pentru pregatirea unor medicamente.

Nu exista suficiente informatii care sa ateste eficienta brandusei de toamna in ceea ce priveste urmatoarele conditii medicale:

  • artrita, guta sau febra mediteraneana.

Care este modul de actiune al brandusei de toamna ?

Semintele brandusei de toamna contin colchicina, ingredient activ regasit in medicamente pentru guta sau febra mediteraneana. Colchicina actioneaza asupra organismului reducand substantele chimice care provoaca inflamarea articulatiilor la persoanele diagnosticate cu aceste conditii medicale.

Precautii in ceea ce priveste brandusa de toamna

Brandusa de toamna este inclusa in categoria plantelor otravitoare, cauzand arsuri la nivelul cavitatii bucale si a gatului, varsaturi, diaree, afectiuni renale si ale ficatului, tulburari ale sangelui, afectiuni ale nervilor, stare de soc, blocaje ale anumitor organe si deces.

Daca suferiti de guta sau febra mediteraneana familiala este recomandata administrarea produselor pe baza de brandusa de toamna doar cu prescrierea medicului specialist.

Doza recomandata

Doza optima de brandusa de toamna depinde de anumiti factori precum varsta, sanatatea si conditii medicale preexistente ale fiecarei persoane. Pana in prezent studiile de specialitate nu au reusit sa stabileasca o doza sigura de brandusa de toamna.